Faktycznie, zdarzają się niewielkie niezgodności w fabule, ale nie mają one większego znaczenia.
Faktycznie, zdarzają się niewielkie niezgodności w fabule, ale nie mają one większego znaczenia.
- [...] Eee... A co znaleźliśmy?
- Zobaczysz. Idziemy do pałacu. Sprowadź Anguę, może być nam potrzebna. I przygotuj nakaz rewizji.
- To znaczy młot, sir?
Vimes i Marchewa,
Na glinianych nogach, T. Pratchett
1. Wspomniana sprawa grobu ojca Niki.
Skoro ma grób na cmentarzu, cała sprawa z niezarejestrowaniem jego śmierci przez pomoc społeczną i urząd skarbowy jest średnio realistyczna. Bardziej trzymałoby się to kupy, gdyby ojciec po prostu zaginął.
2. Skoro wszyscy krewni nawiedzający babcię Lusię nie kontaktowali się z nią od wielu lat, to skąd nagle wiedzieli, że jest umierająca?
Kiedy babcia Lusia opowiadała Felixowi o jego dziadku, mówiła że zmarł pół roku przed jego narodzinami. Potem, w OS, Felix i jego tata rozmawiali o babci. Felix zapytał się go, czy mama może pamiętać dziadka, a tata powiedział, że zmarł, jak miała 2 lata.
No to w końcu kiedy umarł? Taki duży błąd? Pewny jestem tylko tego, że matka Felixa nie urodziła go wieku dwu i pół lat
Może... Chodziło o drugiego dziadka? Albo po prostu nie chciała, żeby Felix się użalał nad swoją mamą, że nie miała taty.
myślę że chodziło o dziadka mamy Feliksa
"Jeżeli ktoś spełnia wszystkie nasze marzenia, kolejne stają się tylko kaprysami.Najpiękniejsze są marzenia niezrealizowane, bo to one nadają życiu sens"
Rafał Kosik
Moje Drzewo
Pod koniec kiedy samochody rodziców Felixa i Neta zostały zatrzymane przez pseudo-Mikołaja było napisane, że szedł w stronę aut. Potem nagle miał zapinać pasy, bo siedział w furgonie. (Chyba, że chodziło o to, że potem sobie wsiadł, co nie zostało nadmienione...)
Zaborcza Krystyna!
"Dziwnym błędem urzędniczym". Było i wyjaśnienie że zdolności Niki mogły mieć z tym coś wspólnego.
Była też mowa że Felixowi rodzice wiedzą i dyskretnie pomagają. Dodaj Manfreda i przysługi dla "służb specjalnych", to się całkiem trzyma. No i Mickiewicz to popularne nazwisko
Wszystkie błędy w moich wypowiedziach są celowe. Umiem pisać i czytać
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)