<
+ Odpowiedz w tym wątku
Strona 21 z 42 PierwszyPierwszy ... 11 19 20 21 22 23 31 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 417

Wątek: Picie

Zagorzały Fan FNiN Awatar Dziobal
    31

Domyślnie Odp: Picie

pisze tu, że raczy się alkoholem
    no cóż, pić a narąbać jak messershmit to dwie różne sprawy

Problemy prawne - Vooyu właśnie w tym kraju jak Cię znajdą z piwem/ pijanego na ulicy to mogą Ci zrobić taką rewizje, że do dupy Ci mikroskopem wjadą, a potem jeszcze na komisariacik... mój kumpel miał taką sytuację...

A problemy zdrowotne - to nikt nie wciśnie mi kitu, że jak ktoś raz na tydzień się narąbie w trupa, porzyga itd. to "nic nie szkodzi". To nie jest zdrowe...

Piwo jest smaczne Białe wino też, czerwone to kicha. No ale te trunki to dla smaku raczej, nie żeby zadziałały jakoś mocno

Fan FNiN Awatar Woju
    32

No jak się ktoś raz w tygodniu narąbie w trupa to to BARDZO szkodzi.
    Za alkohol najwyżej cię wezmą na komisariat (jeśli są bardzo upierdliwi) i wezwą rodziców.
    Wszystkie błędy w moich wypowiedziach są celowe. Umiem pisać i czytać

Zainspirowany FNiN Awatar anbago
    32

Sytuacja sprzed jakiegoś miesiąca. Idę sobie z 2 kumplami, w reklamówce mamy półkę i 3 piwa. Drogę zajeżdża nam zielony Opel Vectra. Wysiada z niego 2 kolesi, okazuje się że są z policji i zaczynają się pytania. 18 lat? Dokumenty? Gdzie idziemy? Skąd mamy? I... wcale nie skończyliśmy na komisariacie, nie zostaliśmy nawet spisani. Powiedzieli tylko, żebyśmy wódkę lepiej oddali tacie, bo jak to pomieszamy to nie będzie miło. Zaskoczony byłem baaardzo.
    //Półkę? //acrobot
    Ostatnio edytowane przez acrobot ; 23-12-09 o 18:54

Zagorzały Fan FNiN Awatar Procesor
    1,756

Gratuluję odwagi, ja po dyskretnym zgadaniu się z kolegami bym spieprzył

Super Moderator FNiN Awatar Jasti
    32

Hm, powiem szczerze, że jeśli chodzi o prawo to nie znam się w ogóle, ale samo posiadanie alkoholu przez nieletnich nie jest chyba karalne? To nie dragi, żeby nie wolno było nawet mieć przy sobie. Zawsze myślałam, że problem zaczyna się dopiero, kiedy idziesz z otwartym alkoholem, tj. kiedy wskazuje to na to, że alkohol ten spożywasz, a nie tylko posiadasz a może żyję w wielkim błędzie, nie wiem w sumie. Niezbyt często paraduję z alko w miejscach, gdzie mógłby mnie ktoś niepowołany na tym przyłapać, więc jakoś się tym nieszczególnie martwię.
    "Bar Najlepsze Żeberka Hargi w pobliżu portu prawdopodobnie nie zalicza się do najlepszych lokali miasta. Obsługuje klientów, którzy preferują ilość nad jakość i rozbijają stoły, jeśli jej nie dostaną. Nie szukają potraw wyszukanych czy egzotycznych, ale wolą dania konwencjonalne, jak embriony ptaków nielotów, mielone organy w powłoce jelit, plastry ciała świń czy bulwy bylin przypalane w zwierzęcym tłuszczu; w ich gwarze określa się je jako jajka, kiełbasę, bekon i frytki."

Fan FNiN Awatar Woju
    32

Posiadanie alkoholu przez nieletnich nie jest raczej karalne - najwyżej spiszą, ale w zależności od "pana policjanta" albo cię puści, albo będzie wypytywać gdzie kupiłeś a jak nie powiesz to oberwiesz po nerkach

31

Istnieje też niemiła perspektywa przeszukania... Takiego wiecie, dokładnego przeszukania :/

Super Moderator FNiN Awatar Jasti
    32

'Ja tego nie kupiłe/am, niosę prezent dla taty od mojej babci, panie władzo' xD
    Nie no, ale to dziwne, żeby tak o mogli Cię przeszukać albo coś. A spisać za co? Za to, że mam ze sobą alkohol? To takie trochę dziwne...
    "Bar Najlepsze Żeberka Hargi w pobliżu portu prawdopodobnie nie zalicza się do najlepszych lokali miasta. Obsługuje klientów, którzy preferują ilość nad jakość i rozbijają stoły, jeśli jej nie dostaną. Nie szukają potraw wyszukanych czy egzotycznych, ale wolą dania konwencjonalne, jak embriony ptaków nielotów, mielone organy w powłoce jelit, plastry ciała świń czy bulwy bylin przypalane w zwierzęcym tłuszczu; w ich gwarze określa się je jako jajka, kiełbasę, bekon i frytki."

31

W sumie chyba nie mogą Cię przeszukać, ale na komisariat wziąć mogą i tam już im wolno, więc masz do wyboru kontrolę na miejscy albo na komisariacie. No ale to się rzadko zdarza, choć czasem...

Fan FNiN Awatar Woju
    32

Teoretycznie nic nie mogą.
    W praktyce mogą wszystko. Powiedzą że "przypominasz osobę poszukiwaną" i mogą cię spisać, przeszukać, wziąć na komendę, a jak jesteś pełnoletni/nia na 24 na "dołek"

+ Odpowiedz w tym wątku
Strona 21 z 42 PierwszyPierwszy ... 11 19 20 21 22 23 31 ... OstatniOstatni

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów