<
+ Odpowiedz w tym wątku
Strona 23 z 31 PierwszyPierwszy ... 13 21 22 23 24 25 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 304

Wątek: Fluskaki

Zainspirowany FNiN Awatar Pentinum
    27

Domyślnie Odp: Fluskaki

Mnie się one kojarzą ze skokami w wirtualną przestrzeń.
    - flu; przypomina słowo free czyli darmowy, swobodny
    - skaki; ze skokami.
    Czyli że taka wirtualna zabawa, w automacie były one "na szybko".
    A umówić się można było, że albo w grupie taki "skok" do wirtualnych pól elizejskich, albo tak jak z rezerwacją stolika, tyle, że rezerwujesz taki serwer na okr. godzinę, ile czasu z kim itd.
    A Grav im to zasugerował, by mogli się "rozerwać", poprawić nastrój itp.

Zafascynowany FNiN Awatar matek-1000
    28

Cóż za etymologiczne rozważania...
    Prawdopodobnie masz rację co potwierdza fakt, że chodzi o "Fluskaki", a nie "Fluskaka". Niemniej jednak "flu" może znaczyć coś płynnego.

EDIT:
    Moc serwerów jest na tyle duża że nie trzeba się umawiać. A co dopiero za 50 lat. Słyszałeś o Secound Live. Jest to coś takiego "Wirtualna przestrzeń"
    Ostatnio edytowane przez matek-1000 ; 20-08-10 o 20:18
    Zobacz koniecznie!
    askme.semantiq.eu
    - This is a really simple tool, which can help you learn vocabulary via old school flash cards technique.
    Bonded Balls[/b] - Moja gra logiczna na androida. Proste zasady, lecz trudne poziomy

Zegix Awatar Zegarmistrz
    3,648

Ale nie wiemy, jakie te fluskaki mogłyby mieć wymagania . Być może nawet serwery za 50 lat będą musiały być dla nim zarezerwowane na wyłączność.

A flu-skaki, to tylko taki katar koloru khaki .

Zaciekawiony FNiN Awatar login
    33

a pamiętacie tą reklamę "...fluskaki idealnie dostosowane do Twoich potrzeb..."???

moim zdaniem to jakaś gra towarzyska, na której przebieg wpływa się własnym nastrojem i potrzebami odczytywanymi przez komplant.

Może nie ma to związku z nazwą, ale zacytuję Neta:"...czy wyraz wielbłąd, wygląda jak wielbłąd..."

pozdrawiam,
    login

Zaciekawiony FNiN Awatar konpopoz
    28

Lightbulb Odp: Fluskaki

myślę że to forma słodkości zmieniająca smak (tak jak u tego dzieciaka który jadł [lizał] takie ,,szkiełko'') w FNiN 2 hmm Czemu NIE!!!
    //Nie używaj więcej niż trzech wykrzykników, pytajników lub kropek!//Klaudia
    Ostatnio edytowane przez Klaudia cD. ; 30-09-10 o 15:40

Zainspirowany FNiN Awatar Lily_Caroline_Carrolson
    29

Mi flusaki kojarzą się z jakimś zabiegiem ("idę na flusaki"), a konkretnie ze... SPA! Nie mam pojęcia dlaczego...
    A tak po chwili namysłu to jakiś zabieg dotyczący snów i marzeń <znów nie wiem dlaczego> przeprowadzany z użyciem wody <fluss - niem. rzeka>
    Takich dwóch, jak nas trzech, nie ma ani jednego!

Zaciekawiony FNiN Awatar Nika123
    30

A według mnie to makaron z fluoryzującymi wodorostami i małymi kuleczkami w kształcie groszku,które potrafią skakać
    ,,Miłość jest wtedy, kiedy wychodzisz coś zjeść i dajesz komuś większość swoich frytek, nie oczekując ani jednej w zamian''.

Zaciekawiony FNiN
    28

Z tego co można wyczytać z książek FNiN to:
    1. Można je kupić
    2. Można je "zapingować" (cokolwiek to znaczy)
    3. Można się na nie umówić
    Kiedy FNiN lecieli grav'em po pustyni w 2110 to komputer im proponował fluskaki. Myślę że to jest jakaś czynność....

Zainspirowany FNiN Awatar Hrabina
    26

Ja sobie wyobrażam fluskaki jako jako jakieś drzewa, albo inaczej: po prostu ogromne rośliny.
    Lepiej bez celu iść naprzód niż bez celu stać w miejscu, a z pewnością o niebo lepiej, niż bez celu się cofać.
    (Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy)
    ################################################## #############
    Każdy szermierz d**a, kiedy wrogów kupa.
    (Sheldon Skaggs)

Zainspirowany FNiN Awatar გრიგოლი
    59

Fluskaki, to może być jakieś danie połączone z internetem, skoro można je zapingować... Np., że je się te fluskaki i można jednocześnie przeglądać sobie internet... Chodzi o to, że to byłby taki key do routera... Hym... W niektórych sytuacjach zjedzenie czterech mogło się okazać konieczne.
    Ostatnio edytowane przez გრიგოლი ; 12-02-11 o 18:42 Powód: Bo mi fluskaki w gardle stanęły.
    Jak coś jest logiczne lub wydaje się logiczne lub jest dla nas korzystne, to jest prawdziwe. Bo tak.

Jak coś nie jest logiczne i nie wydaje się logiczne, i nie jest dla nas korzystne, a do tego jest dla nas niebezpieczne, to jest fałszywe. Bo nie.

Nie ma głupich pytań, są tylko głupi ludzie...

Coś – pomimo swojej krótkości – wyraz zdolny pomieścić w sobie wszystkie pojęcia znanego nam wszechświata, a także tych oddalonych o parę dymków, kresek, kieliszków, szklanek i wiader.

+ Odpowiedz w tym wątku
Strona 23 z 31 PierwszyPierwszy ... 13 21 22 23 24 25 ... OstatniOstatni

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów