<
+ Odpowiedz w tym wątku
Strona 22 z 22 PierwszyPierwszy ... 12 20 21 22
Pokaż wyniki od 211 do 216 z 216

Wątek: Trzy tryby

Zainspirowany FNiN Awatar Pentinum
    27

Domyślnie Odp: Trzy tryby

Ktoś już wcześniej mówił, że w czasach zbudowania sejfu żył Jan Twardowski. Myślę, że Pan Kosik zrobił taki polski Zakon Syjonu. A jak rozmawiamy o Mortenie, to i poruszmy temat Vidoktora. Moja teoria na temat Mortena jest taka:
    był człowiekiem, lecz na skutek Polskiego ZS, "wgrano" go na komputer, przelał całe swoje dobro na Vidoktora, by Morten był w 100% zły( a przecież Vidoktor, to taki uczciwy gościu), a ludzi znienawidził dlatego, że zazdrości im "cielesności".
    Moje uczucia runęły, moje nerwy runęły, jestem przez nią zniszczony, jestem psychicznie i nerwowo konający. Teraz, gdy na ciebie patrzę, to wiem, iż moja miłość do ciebie była z gruntu niesłuszna.

Zaciekawiony FNiN
    2

Hm. Ja osobiście uważam, że TT mogą pochodzić z dalekiej przyszłości ? założyciele organizacji (albo nawet i nie założyciele, mogły być to nieważne w TT pionki) przenieśliby się z pomocą JakiegośTam MegaHiperSuperWynalazku (Wungrung mógł być ich dziełem, bo co) do czasów ok. 1700 r, niestety ubocznym skutkiem podróży byłoby przemienienie się po jakimś czasie w Starszych. Ludzie z TT przekazali by swoją wiedzę i znak Twardowskiemu/komuś od Knipszyców/prapraprababci Niki (abo czemu nie?)/przodkom Schultza lub Mamrota/innemu Napoleonowi, który to poprowadził organizację dalej - aż do czasów Mortena.

To by było tyle ględzenia bez celu, dziękuję i polecam się na przyszłość.
    Ostatnio edytowane przez BartW ; 14-11-10 o 19:01

Zaciekawiony FNiN
    3

Oto moja wersja:

Jak wiemy Hitler i Himmler zajmowali się okultyzmem, więc mogli założyć organizację TT.
    Mogły to być trzy projekty: Vidoctor (Morten), Wunrung i (może) UFO Hitlera*.Po wojnie Alianci mogli wykraść te projekty (założenie Vidoctora i stworzenie Latalerza ). W kodzie Vidoctora mogły zostać zapisane informacje o skopiowaniu się oraz szczegółowy wykład** dla niej.

-----------------------------------
    *Krążą pogłoski o tajnym projekcie latającego pojazdu zleconego przez Hitlera.
    **Taki jak na niektórych filmach, w których zły namawia dobrego na dark side przekonując o korzyściach złego życia.

Zagorzały Fan FNiN Awatar Andrzej
    31

Jak wiemy Hitler i
    Bynajmniej Hitler się tym nie zajmował tak poważnie, jak ''Treue Heinrich''.

Mogły to być trzy projekty: Vidoctor (Morten)
    Śmiem zaprzeczyć. Pierwszy komputer, czyli ENIAC, powstał pod sam koniec II Wojny Światowej, i to w dodatku daleko od Rzeszy. Zajmował on mniej więcej powierzchnię trzypokojowego mieszkania i miał moc obliczeniową mniej więcej kalkulatora.
    Dodam, że Vidoktor nie był żadnym dziełem nazistów, lecz powstał kilka lat przed wydarzeniami ukazanymi w GNL.

(może) UFO Hitlera*
    *Krążą pogłoski o tajnym projekcie latającego pojazdu zleconego przez Hitlera.
    Dobrze, że to dodałeś, bo to są tylko i wyłącznie pogłoski. Nie ma ani jednego dokumentu, który by to potwierdzał.

Po wojnie Alianci mogli wykraść te projekty
    Alianci niczego nie musieli po wojnie wykradać, bo to do nich należało. Wyważaliby otwarte drzwi.
    Poza tym, których Aliantów masz na myśli?

Dodam, że z pewnością niczego nie wykradli, bo w nawet w książce Kosika Wunrung jest czymś bardzo tajemniczym i nowatorskim.
    There are no atheists in foxholes

Ernie Pyle

Lotnisko Rhein-Main we Frankfurcie. Ląduje angielski samolot. wyhamowuje, staje i stoi. Wieża każe mu kołować do terminala, Anglik stoi. Wreszcie przyznaje się, że nie wie, w którą to stronę. Wieża tłumaczy mu drogę, przy okazji rzuca uwagi pod adresem Brytyjczyka, kończąc pytaniem: Nigdy nie byłeś we Frankfurcie?
    Anglik odpowiada: Byłem, w 1944 roku. Ale wtedy tylko coś zrzucałem i nie lądowałem tutaj.

Zainspirowany FNiN
    22

Myślę, że Mortenowi cały czas chodzi o zemstę. Jest zawsze krok przed nimi i w ostatniej części wszystko się wytłumaczy (nie chodzi mi o C. H.)

Zaciekawiony FNiN Awatar manfredyou100
    22

Chyba do 1700 przyszli goście z przyszłości i pokazali im swoje poglądy i zrobili ten sejf.

//Zdanie zaczynamy wielką literą, a kończymy kropką.//Drago
    Ostatnio edytowane przez Drago ; 09-04-14 o 09:31

+ Odpowiedz w tym wątku
Strona 22 z 22 PierwszyPierwszy ... 12 20 21 22

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów