O glonach, przyznam, nie pomyślałamAle ciekawa skojarzka
![]()
O glonach, przyznam, nie pomyślałamAle ciekawa skojarzka
![]()
"Bar Najlepsze Żeberka Hargi w pobliżu portu prawdopodobnie nie zalicza się do najlepszych lokali miasta. Obsługuje klientów, którzy preferują ilość nad jakość i rozbijają stoły, jeśli jej nie dostaną. Nie szukają potraw wyszukanych czy egzotycznych, ale wolą dania konwencjonalne, jak embriony ptaków nielotów, mielone organy w powłoce jelit, plastry ciała świń czy bulwy bylin przypalane w zwierzęcym tłuszczu; w ich gwarze określa się je jako jajka, kiełbasę, bekon i frytki."
W TMK jest dużo pozmienianych nazw np. latarnia Milo, koło ?ebosławowa, to latarnia Stilo, niedaleko ?eby i Władysławowa.
----------------------------
Ciekawe spostrzeżenie, jakoś wcześniej się nad tym nie zastanawiałam![]()
A Stefan? Też od czegoś "pochodzi"?
Ostatnio edytowane przez Zegarmistrz ; 02-08-08 o 19:08
wiem że jest Kazimierz Dolny nad Wisłą, chociaż nie jestem pewna czy na pewno nad Wisłą
I am Iron Man!
Has he lost his mind?
Can he see or is he blind?
Can he walk at all
Or if he moves will he fall?
możliweKazimierz=Stefan. Fajnie
kiedyś moja młodsza wielbicielka Pig Peppy usłyszała w Radiu piosenkę (...) Kuba wyspa jak wulkan gorąca (...) i się osłuchała. Później mówi do mamy:
-Zaśpiewaj mi piosenkę o Tadku co para leci
Kuba (jako imię) zmieniony na Tadka
*Jeśli chodzi o "para leci", to miała na myśli eee...gorąco z wulkanuale, to tak na marginesie, już nie off-topuję.
Stefan=Kazimierz. Może sprawdzimy czy nie ma tam czegoś podobnego do hotelu "Jagodowy Bór"
----------------------------
Nie ma niczego. Szukałem na zumi.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Ja rok temu byłam w Klukach i taka atmosfera była, że teraz rzeczywiście mi się z Wlonami kojarzą. Mało ludzi i chyba tylko jedna czy dwie karczmy. Pustkowie prawie.
Czyli Kluki istnieją naprawdę? A ... no to ciekawe. Na starym forum, ludzie też się zastanawiali nad Milo i padł komentarz:
"Milo istnieje. Jest przecież taka rzeźba, Venus z Milo"
Ojeju, myślałam że sie posikamI że to było poważnie pisane ...
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)