Co s±dzicie o ksi±¿ce i jak wam siê podoba³a? Ja nie mogê siê jeszcze wypowiedzieæ, poniewa¿ nie przeczyta³em jej do koñca. [Uwaga, mo¿liwe spojlery!].
Co s±dzicie o ksi±¿ce i jak wam siê podoba³a? Ja nie mogê siê jeszcze wypowiedzieæ, poniewa¿ nie przeczyta³em jej do koñca. [Uwaga, mo¿liwe spojlery!].
Ja przeczyta³em. Trochê ma³o stron i my¶le ze ju¿ wyrastam z tej serii. Jak dla mnie ksi±¿ka mog³aby byc lepsza.
Mi siê podoba³a, gdyby nie to, ¿e Laura zosta³a znowu zepchniêta na bok i w sumie pojawia siê na pocz±tku i koñcu ksi±¿ki. ( Wiem, ¿e ta ksi±¿ka jest g³ównie o Felixie, Necie i Nice, ale jakby nie patrzeæ Laura to dziewczyna Felixa - czyli bohaterka drugoplanowa)
Na razie jestem w po³owie. Ani razu siê nie za¶mia³am. Do tego Felix zachowuje siê jak krzy¿ówka zakochanego kundla z bojownikiem, a Nika wywali³a okute drzwi i nawet siê nie zmacha³a... No nic, dokoñczê, to dokrytyczê, ale na razie siê czujê, jakbym czyta³a fninficka, a nie FNiN.
"Vive in umbra, utinam lucem creare"
"My, sady¶ci, wiemy jak bawiæ siê bez ma³aWiemy jak katowaæ, by ofiara zap³aka³aTo jest ta cudowna krew
To jest nasz morderczy zewMamy no¿e, których nie ma nikt innyDo zabawy ogieñ i sznurNa pale nawlekamy niewinnych
Wra¿enie nr 1? To jest krótsze ni¿ nawet GNL, normalnie my¶la³am, ¿e na tak± powie¶æ trzeba po¶wiêciæ trochê kartek!
Te¿ jestem w po³owie i có¿, ca³a ksi±¿ka jest jakby zbudowana z samych dialogów, akcja toczy siê za szybko. A ten Felix... Jak nie on. W ogóle jakby to pisa³ kto inny. W dodatku widzê tu w±tki z 3K i PS. Na razie jestem zdziwiona, zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Zakoñczenie jest s³abe. Oni powinni odkryæ o co chodzi³o a nie ze Nika od razu wszystko wie.
Zakoñczenie gorsze ni¿ nawet w SCH. ¯adnego sensownego wyja¶nienia "dlaczemu". Sama ksi±¿ka te¿ wysokich lotów nie jest.
Btw, czy tylko mi siê wydaje, ¿e Net zachowuje siê jak on?
Skoñczy³am. Niestety odczucia, o których pisa³am powy¿ej, nie minê³y. Zabrak³o mi humoru (albo siê starzejê), i mniej wiêcej drugiej takiej ilo¶ci stron. Sz³o za szybko po prostu, a akcja zakoñczy³a siê... Nijak. Jedynym jasnym punktem jak dla mnie by³o wspomnienie matki Niki... I Net, który zniszczy³ powa¿ny klimat powy¿szego. Ale poza tym...? Nie s±dzi³am, ¿e to napiszê, ale ju¿ SCH by³o o wiele lepsze.
"Vive in umbra, utinam lucem creare"
"My, sady¶ci, wiemy jak bawiæ siê bez ma³aWiemy jak katowaæ, by ofiara zap³aka³aTo jest ta cudowna krew
To jest nasz morderczy zewMamy no¿e, których nie ma nikt innyDo zabawy ogieñ i sznurNa pale nawlekamy niewinnych
Ile to ma wlg. stron? Jak to krótsze od GNL? D¿iss... Sama ju¿ nie wiem czy kupowaæ ;/
Nie do¶æ, ¿e to najkrótsza czê¶æ, to w dodatku koñcówka jest bardzo s³aba. Zaczyna mnie te¿ denerwowaæ to, ¿e to kolejna "Niezale¿na cze¶æ" oraz to, ¿e luka w akcjiCzyli jednym s³owem, Kosik tworzy teraz bardziej FNiN dla pieniêdzy
Ortografia, interpunkcja, literówki. Pisz uwa¿niej. Plus ponownie z³e oznaczanie spoilerów.//Jasti
Ostatnio edytowane przez Drago ; 28-11-14 o 12:32
Aktualnie 1 u¿ytkownik(ów) przegl±da ten w±tek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 go¶ci)