Joł. Mam nadzieję, że tu mam pisać, bo jestem nowy na forum.. Dobrze, Asiorku?
No więc mam pytanie: mógłby ktoś tu wrzucić serię (nawet w pdf, mam konwerter)? Mam wszystkie książki, ale na kindlu jest poręczniej
Joł. Mam nadzieję, że tu mam pisać, bo jestem nowy na forum.. Dobrze, Asiorku?
No więc mam pytanie: mógłby ktoś tu wrzucić serię (nawet w pdf, mam konwerter)? Mam wszystkie książki, ale na kindlu jest poręczniej
Eh. Zakładam, że są na chomikuj, ale nie wydaje mi się żeby były legalne. Nigdy nie kupowałam ebooków, ale są dostępne tutaj: http://sklep.powergraph.pl/seria/felix-net-i-nika (Chodzi o książki z dopiskiem ebook, oczywiście ]. Także... Tyle ode mnie.
Możesz mieć wszystkie pieniądze świata, ale jest jedna rzecz, której nie możesz kupić... DINOZAUR *,*
Tak jak już podano link, wszystkie ebooki są dostępne do kupienia, więc nie możemy ich udostępniać. Na przyszłość możesz zawsze zamawiać w sklepie Powergraphu pakiety książka+ ebook, wtedy wychodzi chyba najtaniej. Możesz też wpatrywać promocji w którejś księgarni ebooków, czasami można nabyć nawet FNiN za grosze.
Dzięki, dzięki :p
Ps. Ale nie pisałem, że muszą być legalne ;____;
Ostatnio edytowane przez Drago ; 03-08-14 o 16:12
O innych tu info nie dostaniesz. Jako porządny fanclub wspieramy Kosików i Powergraph.
Zgodnie z regulaminem fanklubu z resztą:
2.Niedozwolone treści
3. Zabronione jest propagowanie filmów, książek i muzyki z nieoficjalnych źródeł.
Akurat w tym przypadku pobranie ebooka jest legalne - ale tyko wtedy, gdy książki rzeczywiście stoją u ciebie na półce. Zgodnie z prawem możemy korzystać z takich materiałów jeśli mamy oryginał.
Najlepiej jeśli poszukasz w Guglu frazy "tytuł książki + mobi". Ja sam znalazłem tak wszystkie części, pobrałem aby mieć ulubioną serię zawsze przy sobie . A książki stoją i kurzą się na półce.
Linków ci nie wkleję, myślę że umiesz już w wystarczającym stopniu używać internetu i samemu je znaleźć. Pozostaje też kwestia moralności, jeśli bym wkleił (lub ktokolwiek inny) te linki, a ebooki pobrałaby osoba, która po prostu ściąga nie wspierając autora.
Książki, książki wszędzie...
Na jakiej podstawie twierdzisz, że takie postępowanie jest legalne?
Gdy kupię sobie grę, w której jest muzyka, mam te pliki w grze, mogę je nagrać itd., to mimo wszystko soundtrack muszę kupić, nie ukraść... Ściągnąć.
Chyba serio tak jest, przynajmniej z muzyką, jeśli chcesz sobie ściągnąć płytę, którą masz fizycznie i nagrać ją na jakąś inną płytę np. do samochodu, żeby nie niszczyć oryginału, to można. Co w sumie jest idiotyczne, bo można przegrać piosenki z tego oryginału.
Więc zgaduję, że z książkami może być podobnie.
Ostatnio edytowane przez Isaa ; 21-08-14 o 19:48
Hmm, chętnie poznałbym podstawy prawne twierdzenia o używaniu książek i ebooków - analogia do muzyki chyba nie jest najlepsza, muzykę łatwiej porównać do ebooka kupionego i kopiowanego na nośniki niż do papierowej książki i ebooka do niej. Były bodajże przepisy o kopii zapasowej, ale o tym zawsze wspomina się w kontekście oprogramowania/gier na płytach, więc raczej są z nim powiązane.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)