<
+ Odpowiedz w tym wątku
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17
    Zaciekawiony FNiN
    4

Domyślnie Odp: Konkurs - "Felix na lektury?"

Uprzejmie chciałabym zapytać, po co w zgodzie opiekuna prawnego pesel rodzica i dziecka, a i w tym, i w zwykłym zgłoszeniu data urodzenia i numer telefonu? Ślinka mi cieknie na widok nagród, ale to brzmi jak zwykłe wyciąganie danych osobowych...

Antyspiskowiec Awatar kam193
    27

Nie układałem tego regulaminu i nie wiem, skąd dokładnie wynika potrzeba takich a nie innych danych, ale zakładam, że jest to powiązane z wymogami prawnymi. PESEL jest tutaj numerem pozwalającym na jednoznaczną identyfikację osoby - imię i nazwisko z datą urodzenia wcale nie wystarcza (bardzo często zdarzają się osoby z takimi samymi).

Zauważmy, że:
    Cytat Zamieszczone przez Regulamin konkursu
    2. [..] Aby wziąć udział w Konkursie, uczestnicy powinni wysłać:
    [..]
    - zgodę na używanie i rozpowszechnianie treści pracy konkursowej, do celów promocyjnych przez Wydawnictwo Powergraph i Rafała Kosika.

3. Uczestnik przystępując do udziału w konkursie, w razie nagrodzenia jego pracy konkursowej wyraża zgodę na ujawnienie (opublikowanie) swojego imienia i nazwiska oraz wieku.
    W związku z tym nagrodzone prace mogą być wykorzystywane w celach promocyjnych, a zatem musi być pewność kto daną pracę wysłał i kto wyraził na to zgodę. Numer telefonu jest zapewne zabezpieczeniem na wypadek nagłej potrzeby kontaktu z laureatem - chociażby uzupełnienia danych, gdyby okazało się, że np. adres jest błędny i nagroda nie może zostać dostarczona.

Co do daty urodzenia - uczestnik zgadza się na publikację wieku, to i data potrzebna.*

Mogę za to zapewnić, że żadne wyciąganie danych osobowych nie ma miejsca i Powergraph nie zrobi z nimi nic, co nie byłoby konieczne. Z pewnością nie trafią one w żadne niepowołane ręce.

*Chociaż ja to bym się ograniczył do PESEL-u - tam przecież jest zapisana i data urodzenia.
    Dobranoc.
    Doba powinna trwać 30 godzin!

Skargi, prośby, odwołania do mnie - poradnik > > >
    - [...] Eee... A co znaleźliśmy?
    - Zobaczysz. Idziemy do pałacu. Sprowadź Anguę, może być nam potrzebna. I przygotuj nakaz rewizji.
    - To znaczy młot, sir?

Vimes i Marchewa,
    Na glinianych nogach, T. Pratchett

Zaciekawiony FNiN
    4

Dziękuję za odpowiedź, jednak nasunęło mi się kolejne pytanie: w jaki sposób Powergraph jest w stanie sprawdzić, czy podane pesele i pozostałe dane są prawidłowe? Teoretycznie można tam wpisać co się chce, o ile zna się zasady nadawania tych numerów...

Antyspiskowiec Awatar kam193
    27

To jest zawsze ryzyko. Jednak mimo wszystko zakładamy dobrą wolę - no i jeśli podasz zły adres, to nie dostaniesz nagrody.
    Dobranoc.
    Doba powinna trwać 30 godzin!

Skargi, prośby, odwołania do mnie - poradnik > > >
    - [...] Eee... A co znaleźliśmy?
    - Zobaczysz. Idziemy do pałacu. Sprowadź Anguę, może być nam potrzebna. I przygotuj nakaz rewizji.
    - To znaczy młot, sir?

Vimes i Marchewa,
    Na glinianych nogach, T. Pratchett

Zaciekawiony FNiN
    4

Co do adresu - to wiem i o to się nie czepiam Chociaż najpierw trzeba wygrać, a żeby wygrać, trzeba napisać, a 1000 znaków to tak bardzo mało. No nic, dziękuję jeszcze raz za odpowiedzi i idę się zastanawiać, co z nimi zrobić

Zaciekawiony FNiN Awatar majchel
    12

A gdzie i kiedy będą umeiszczone wyniki?

Jestę Bukom. Awatar Bookish'a
    31

Cytat Zamieszczone przez Regulamin Konkursu
    V. Rozstrzygnięcie konkursu
    1. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi do 22 października 2013 roku
    2. Laureaci konkursu zostaną powiadomieni o wynikach konkursu drogą elektroniczną.
    3. Nagrodzone prace konkursowe zostaną opublikowane na stronie internetowej felixnetinika.pl jednakże Organizator zastrzega sobie możliwość odstąpienia od publikacji nagrodzonych prac (wszystkich lub wybranych), gdy pomimo przyznania nagrody ich poziom nie będzie spełniał pokładanych w konkursie oczekiwań.
    4. Organizator nie powiadamia o wykluczeniu Zgłoszenia konkursowego z konkursu i jego przyczynach.
    5. Organizator zastrzega sobie prawo do przerwania konkursu lub jego zakończenia bez dokonania wyboru zwycięskich prac konkursowych, w każdym czasie, i bez podawania przyczyn.
    dziesiecznakow
    [2014-10-26 23:28]Patrycjolona: Swoja drogą, to Buka rysowała tę nikę w banerze?
    [2014-10-26 23:28]Mortenka: spójrz na cycki
    [2014-10-26 23:28]Mortenka: i się domyśl xD

+ Odpowiedz w tym wątku
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów