Czy wy też macie takie przeczucie, że Ś0 i zbiór opowiadań są ostatnimi książkami serii? Ja mam takie bardzo niepokojące przemyślenia kiedy na końcu Alternautów wszyscy wracają do domów , aż chciało by się powiedzieć "Taki jest koniec"....
Czy wy też macie takie przeczucie, że Ś0 i zbiór opowiadań są ostatnimi książkami serii? Ja mam takie bardzo niepokojące przemyślenia kiedy na końcu Alternautów wszyscy wracają do domów , aż chciało by się powiedzieć "Taki jest koniec"....
Ostatnio edytowane przez Noctous ; 24-04-13 o 10:46
Przecież Rafał mówił, że to nie jest ostatnia książka.
[2014-10-26 23:28]Patrycjolona: Swoja drogą, to Buka rysowała tę nikę w banerze?
[2014-10-26 23:28]Mortenka: spójrz na cycki
[2014-10-26 23:28]Mortenka: i się domyśl xD
źródło: http://rafalkosik.com/alternauciZamieszczone przez Rafał Kosik
I can't drown my demons, they know how to swim
Nigdy nie przyszło mi do głowy, by traktować S0 czy NH jako końcówkę serii. Kosik zawsze mówił, że będzie pisał, aż starczy mu pomysłów; od dawna było też zapowiadane wydanie zbioru opowiadań, więc nic nie wskazuje na to, by miało teraz tych pomysłów zabraknąć.![]()
To ja mogę tylko donieść co pan Rafał mówił na Targach Książki w Warszawie w tym roku.
1. pracuje nad dwoma nowymi książkami z serii FNiN
2. rozważa umiejscowienie bohaterów w szkole po gimnazjalnej (technikum/liceum). Tego nie da się zmieścić w jednej książce, zwłaszcza że książki z FNiN są dość krótkie.
Ostatnio edytowane przez Fileas ; 24-06-13 o 17:48
Dobrze, że nad dwoma
Ale to zamieszczenie przyjaciół w liceum (technikum)... Coś mi nie pasuje. W końcu te książki pokazują przygody trójki gimnazjalistów. Poza tym Nika wybrałaby chyba liceum o innym profilu niż Felix, czy Net... Osobiście wolałabym, żeby przygód FNiN było dużo, ale żeby nie ciągnęły się jak GNL. Ś0 i Ś02 trwały króciutko, ale dużo się w nich działo. Takich książek z serii FNiN mogłoby być jeszcze wiele.
Spokojnie. Pan Rafał Kosik (jak sam mówił), ma jeszcze wiele pomysłów na kontynuacje. Podejrzewam, że dalsza część ukaże się tradycyjnie w listopadzie.
PS
Wikipedia potwierdza to, że książka ukaże się w listopadzie.
( Felix, Net i Nika 12 - ukaże się w listopadzie 2013 r.)
link: "http://pl.wikipedia.org/wiki/Felix,_Net_i_Nika"
Z tego co się zorientowałam, (a mogę się mylić, nie czytałam 2 części) to oni są dopiero pod koniec 2G lub na początku 3 G.
Ostatnio edytowane przez Drago ; 29-06-13 o 22:25 Powód: double post
w "Świecie Zero" Mają ok. 60% do końca drugiej klasy, Czyli Pan Rafał zdolniacha upchnie jeszcze z 3 książki.
potem jeszcze Wakacje więc może być jakaś powieść w dwóch tomach.
Potem 3 klasa, znowu można upchnąć z 10 dzieł.
Potem znowu wakacje: Patrz Wyżej.
potem może być coś ponad gimnazjalnego, może być przecież kierunek informatyczny (Net) mechaniczny???( Felix) i tu jest zagadka na jaki kierunek poszła by Nika?Może ogólniak?
Nie no trochę popłynąłem. Chyba że wyżej wymieniony Szanowny Pan Kosik Będzie jak Prathett i walnie te 40 powieści.![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)