<
+ Odpowiedz w tym w±tku
Poka¿ wyniki od 1 do 9 z 9
    Fan FNiN Awatar Woju
    Do³±czy³
    Jun 2007
    P³eæ

Domy¶lnie "Rozwi±zanie" Alternautów?

Przeczyta³em drugi raz ¦Z 2 i jak niektórzy po dziwnych substancjach - poczu³em ¿e mnie o¶wieci³o. Czy mam racjê, czy tylko mi siê wydaje, mo¿e powiedzieæ wy³±cznie twórca teorii podró¿y alterprzestrzennych w znanej nam formie - Pan Kosik. Mimo wszystko jednak oznaczê to jako spoiler. Wszystkich chêtnych zapraszam do lektury

Po pierwszym przeczytaniu ksi±¿ki doszed³em do smutnego wniosku, ¿e albo w B800 FNiN zginêli, i dalej przedstawiona jest historia / historie ich alterów i to alterowie (z choæby minimalnie, ale oddalonego ¶wiata) powracaj± na koñcu do ¦wiata Zero, ALBO jest to na si³ê napisane szczê¶liwe zakoñczenie, które, odwo³uj±c siê do logiki ksi±¿ki - jest bezsensowne.

Panie Rafale (je¶li Pan to czyta) - przepraszam

Jako ¿e za pierwszym razem czyta³em w niezorganizowanym po¶piechu postanowi³em wróciæ do lektury na spokojnie. I doszed³em do pewnego logicznego rozwi±zania (wspomniane "ol¶nienie").

"Oryginalni" FNiN prze¿yli i powrócili do swojego ¶wiata, jak najbardziej zgodnie z "fizyk± ksi±¿ki". (za³o¿enie)

Przechodz±c przez pier¶cienie / bramy, zamieniaj± siê "miejscami" ze swoimi alterami. Wobec czego gdyby choæby jedna trójka zginê³a, podró¿e by³yby niemo¿liwe. Ergo - je¶li jedna z trójek powróci³a do swojego ¦wiata Zero, musia³o to siê staæ z ka¿d±. Zgodnie z zasad± zachowania masy.

Jeden z Netów w "ich w³asnym" wszech¶wiecie mia³ kurtkê z napisem "Born to be Wild". To nasz oryginalny Net

Mo¿e moje rozwi±zanie jest nieprawid³owe / nie w pe³ni prawid³owe. Jakby nie by³o, chylê czo³a przed geniuszem autora.
    Wszystkie b³êdy w moich wypowiedziach s± celowe. Umiem pisaæ i czytaæ

Lunatyk Awatar Drago
    Do³±czy³
    Sep 2008
    P³eæ

Domy¶lnie Odp: "Rozwi±zanie" Alternautów?

Cytat Zamieszczone przez Woju Zobacz posta
    Przechodz±c przez pier¶cienie / bramy, zamieniaj± siê "miejscami" ze swoimi alterami. Wobec czego gdyby choæby jedna trójka zginê³a, podró¿e by³yby niemo¿liwe. Ergo - je¶li jedna z trójek powróci³a do swojego ¦wiata Zero, musia³o to siê staæ z ka¿d±. Zgodnie z zasad± zachowania masy.

A niby czemu? Przecie¿ nie musieli siê wymieniaæ z alterami. Wystarczy³o zmieniæ t± sam± masê. Ja tu nie widzê problemu gdyby który¶ z FNiN zginêli. Mo¿liwe jest, ¿e w mnogich mo¿liwo¶ciach alter¶wiatów zginê³o wiele paczek FNiN.

Te¿ siê nad tym zastanawia³em, ale Nika mia³a przeczucie w pierwszym rozdziale 11, ¿e je¿eli nie przejd±, przez portal, to stanie siê co¶ z³ego. Ergo, jestem pewien, ¿e zginêli.
    Cytat Zamieszczone przez Rafa³ Kosik, Vertical
    A tak naprawdê, otrzymaæ po ¶mierci £askê Jasno¶ci mo¿e tylko cz³owiek doskonale niewierz±cy, bo tylko jego prawe uczynki p³yn± ze szlachetnych, bezinteresownych pobudek, a nie ze strachu przed str±ceniem w Wieczny Mrok.

Fan FNiN Awatar Woju
    Do³±czy³
    Jun 2007
    P³eæ

Ale sytuacja ze z³otem by³a nietypowa, bo Alternika () siê nie przemie¶ci³a. Wiedzia³em, ¿e kto¶ to wytknie - to jest s³abo¶æ tej teorii

Ech, przyda³oby siê oficjalne wyja¶nienie
    Ostatnio edytowane przez Drago ; 10-12-12 o 21:58

Zaciekawiony FNiN Awatar ADAMS
    Do³±czy³
    Dec 2012
    P³eæ

Rzeczywi¶cie, masz racjê, superpaczka nie mog³a zgin±æ

"Jeden z Netów w "ich w³asnym" wszech¶wiecie mia³ kurtkê z napisem "Born to be Wild". To nasz oryginalny Net "
    Czyli sugerujesz, ¿e przez to co siê wydarzy³o w domu Anachrona nasza superpaczka zosta³a przeniesiona do tego "w³asnego", kar³owatego ¶wiata? I stamt±d przenios³a siê do ¶wiata zero, tak? Mam nadziejê, ¿e dobrze zrozumia³em. Do koñca nawet nie ogarniam twojego posta, nie wiem, chyba mózg mi siê trochê przegrza³...

Tak w ogóle to na jednej ze stron gdzie¶ na pocz±tku ksi±¿ki u mnie pisze, ¿e Net mia³ na kurtce "Born to be Wilde". Mam nadziejê, ¿e to po prostu literówka
    Mery chrystmas!

Fan FNiN Awatar Woju
    Do³±czy³
    Jun 2007
    P³eæ

"Born to be Wilde" by³o bodaj¿e w Warszawie Zachodniej. W ¦Z 1 mia³ "Born to be Wild".
    W sumie, to sam nie wiem o co mi chodzi

Zaciekawiony FNiN Awatar nieogar
    Do³±czy³
    Aug 2013
    P³eæ

Post Odp: "Rozwi±zanie" Alternautów?

Od¶wie¿ê trochê temat .
    Jeden z Netów w "ich w³asnym" wszech¶wiecie mia³ kurtkê z napisem "Born to be Wild". To nasz oryginalny Net
    Dlaczego uwa¿asz, ¿e to oryginalny Net ? Bior±c pod uwagê logikê ksi±¿ki to móg³ byæ Net ze ¶wiata który rozga³êzi³ siê w której¶ sekundzie ¶wiata B35 po kupnie kurtki. Bior±c pod uwagê ¿e ¶wiatów alternatywnych mo¿e byæ nieskoñczono¶æ a kombinacje ¶wiatów s± skoñczone lecz bardzo du¿e, to istnieje prawdopodobieñstwo ¿e istnia³o kilka dok³adnie takich samych super paczek, które prze¿y³ te same przygody tak samo by³y ubrane itp. Wiêc mo¿liwe jest nawet ¿e ginê³o bardzo du¿o super paczek. Niektóre pewnie w ogóle nie znalaz³y siê we Wszech¶wiecie Kar³owatym, bo nie pomie¶ci³y by siê tam. Mo¿liwe nawet ¿e te super paczki, które by³y we wszech¶wiecie kar³owatym znalaz³y siê tam, poniewa¿ trafi³y do alternatywnych wersji ¶wiata w którym " mieszka³ " Z³otegy Je¿ i zrobili dok³adnie to samo, lub co¶ podobnego co super paczka z rozdzia³u 11B. Nastêpnie, bêd±c w ich w³asnym wszech¶wiecie wszyscy podobierali siê losowo, ale i tak pewnie utworzy³y siê nowe wszech¶wiaty alternatywne do których trafi³y odpowiednie osoby z superpaczek, które by³y we Wszech¶wiecie kar³owatym. Jak ? Nie wiem.
    Ciekawe czy co¶ zrozumiecie z mojej teori, b±d¼ czy bêdzie wam siê chcia³o j± przeczytaæ. Jestem ciekaw tego co wy my¶licie na temat tego wszystkiego.
    Pozdrawiam
    Ludzie siê skoñczy³y, jedz d¿em.

Zaciekawiony FNiN
    Do³±czy³
    Aug 2014
    P³eæ

Có¿... u mnie po trzykrotnym przeczytaniu ¦Z nasta³a burza mózgów. I tak: AJAJAJJAAJ, czy oni nie mogli po prostu utworzyæ jaki¶ grupek, np. Netów z 'Born to the Wild' i 'Born to the Wilde' i grupki z innymi napisami? No, ale potem po prostu by³am z³a D: xD

Zaciekawiony FNiN
    Do³±czy³
    Oct 2014
    P³eæ

W³a¶nie skoñczy³am czytaæ FNiN oraz ¦0.2 Alternauci i zauwa¿y³am co¶ (wed³ug mnie) dziwnego. Na pocz±tku Net mia³ kurtkê z napisem "Born to be wild", a w ¶wiecie Z³otego Je¿a mia³ kurtkê z napisem "I want to break free". Nie rozumiem tego.
    Ostatnio edytowane przez Drago ; 25-11-14 o 21:52

Lunatyk Awatar Drago
    Do³±czy³
    Sep 2008
    P³eæ

Cytat Zamieszczone przez Mi¶Niez³ySkrót Zobacz posta
    Na pocz±tku Net mia³ kurtkê z napisem "Born to be wild", a w ¶wiecie Z³otego Je¿a mia³ kurtkê z napisem "I want to break free". Nie rozumiem tego.
    To by³ Net z innego ¶wiata, od ¶wiata Z³otego Je¿a mamy pomieszanie Superpaczek z równoleg³ych wszech¶wiatów.
    Cytat Zamieszczone przez Rafa³ Kosik, Vertical
    A tak naprawdê, otrzymaæ po ¶mierci £askê Jasno¶ci mo¿e tylko cz³owiek doskonale niewierz±cy, bo tylko jego prawe uczynki p³yn± ze szlachetnych, bezinteresownych pobudek, a nie ze strachu przed str±ceniem w Wieczny Mrok.

+ Odpowiedz w tym w±tku

Informacje o w±tku

U¿ytkownicy przegl±daj±cy ten w±tek

Aktualnie 1 u¿ytkownik(ów) przegl±da ten w±tek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 go¶ci)

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
Odwied¼ nas na Google+!
wspiera nas:
©FNiN.eu 2006-2023. Wszelkie prawa zastrze¿one.
Developed by: Hern.as

Strona korzysta z plików cookies. Je¶li nie chcesz,
by pliki cookies by³y zapisywane na Twoim dysku
zmieñ ustawienia swojej przegl±darki.
Rekomendacje: Quizado.com - Symulator Familiady, zorganizuj swoj± w³asn± Familiadê