<
+ Odpowiedz w tym w±tku
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Poka¿ wyniki od 11 do 17 z 17
    Zainspirowany FNiN
    Do³±czy³
    Feb 2011
    P³eæ

Domy¶lnie Odp: Kilka pytañ o "Alternautów"

Cytat Zamieszczone przez Ola98 Zobacz posta
    A nie wiecie czy bêdzie jedenasta czê¶æ? Mam nadziejê ... <3
    Hm, to przecie¿ oczywiste. Po pierwsze jest robocik na koñcu, po drugie, by³a mowa o tym, ¿e 11sta czê¶æ bêdzie bardziej obyczajowa, po trzecie wydaje mi siê, ¿e ju¿ kiedy¶ Kosik mówi³ o tym, ¿e bêdzie pisaæ tak d³ugo a¿ kto¶ bêdzie czyta³.
    Ale zastanawia mnie fakt, czy ci bohaterowie z jedenastej czê¶ci to bêd± dok³adnie Ci z 11b i czy mo¿e bêdzie jakie¶ ma³e nawi±zanie do ¦02 wyja¶niaj±ce w choæ malutkim stopniu pytania z tego tematu. Ale w±tpiê, bo takich nawi±zañ nie by³o nigdy.

Fan FNiN Awatar Woju
    Do³±czy³
    Jun 2007
    P³eæ

Jak dla mnie, to zakoñczenie powinno byæ d³u¿sze o jakie¶ 20 stron. Wydaje mi siê napisane "po szybko¶ci", ¿eby zd±¿yæ na termin...
    I tak zgodnie z "ludzk±" logik±, to w pierwszym 11 rozdziale FNiN zginêli. Ale mo¿na te¿ uznaæ, ¿e w momencie kiedy Nika mia³a "rozterki", powsta³ nowy wszech¶wiat alternatywny... Jednak SF trzeba czytaæ powoli i uwa¿niej
    Wszystkie b³êdy w moich wypowiedziach s± celowe. Umiem pisaæ i czytaæ

Je¶li chodzi o powrót do ¶wiata zero w tym samym momencie, w którym przeszli przez pier¶cieñ pierwszy raz, to my¶lê, ¿e pier¶cieñ zadzia³a³ tak, jak te z TMK, czyli te¿ jako wehiku³ czasu.

A co do drugiego pytania, to pier¶cieñ sam ich skierowa³ do w³a¶ciwych ¶wiatów. Nie wa¿ne, jak dobrali siê w ¶wiecie kar³owatym, mogli nawet ró¿nie siê dobraæ. Ka¿dy z alternautów wróci³ do swojego ¶wiata zero.
    Moje posty zawieraj± tylko i wy³±cznie moj± w³asn± opiniê, chyba, ¿e jest napisane inaczej.
    __________________________________________________ _________________________

Infrastruktura Polski i nie tylko:

Super Moderator FNiN Awatar Jasti
    Do³±czy³
    Jun 2008
    P³eæ

Te¿ my¶lê, ¿e pier¶cieñ sam pogrupowa³ ich na poszczególne ¶wiaty zero. I ¿e ci FNiN na koñcu, to ci sami co na pocz±tku. Ale w³a¶ciwie zastanawia mnie najbardziej jak to jest z tym, ¿e niby minê³y tylko dwie godziny. Dziwne to takie i nie potrafiê tego poj±æ. No, ale my¶lê, ¿e to g³ównie dlatego, ¿e Kosik musia³by pó¼niej opisywaæ przez wszystkie kolejne czê¶ci, co alterzy namieszali w ¶wiecie zero. ¯e przez ostatnie trzy tygodnie dzia³y siê ró¿ne dziwne rzeczy, o których 'prawdziwi' Felix, Net i Nika nie mieliby pojêcia.
    "Bar Najlepsze ¯eberka Hargi w pobli¿u portu prawdopodobnie nie zalicza siê do najlepszych lokali miasta. Obs³uguje klientów, którzy preferuj± ilo¶æ nad jako¶æ i rozbijaj± sto³y, je¶li jej nie dostan±. Nie szukaj± potraw wyszukanych czy egzotycznych, ale wol± dania konwencjonalne, jak embriony ptaków nielotów, mielone organy w pow³oce jelit, plastry cia³a ¶wiñ czy bulwy bylin przypalane w zwierzêcym t³uszczu; w ich gwarze okre¶la siê je jako jajka, kie³basê, bekon i frytki."

Zainspirowany FNiN
    Do³±czy³
    Feb 2011
    P³eæ

Ja kiedy czyta³am ¦0 wyobra¿a³am sobie ich powrót i rozmowê z Manfredem z ratusza, który im opowiada o tym jakie superpaczki go odwiedzi³y. No niestety, takiej sceny nie mog³o byæ.
    Zastanawia mnie fakt, jak pier¶cieñ móg³ ich pogrupowaæ na ro¿ne ¶wiaty zero, skoro niektóre superpaczki ze ¶wiata kar³owatego musia³y pochodziæ z identycznego ¶wiata zero. W tym wypadku pier¶cieñ musia³ ich podzieliæ na trójki jakim¶ innym kryterium, nie ¶wiatem zero, np na trójki, które wchodzi³y w tym samym momencie do ¶wiata kar³owatego czy co¶.
    Chyba, ¿e ró¿nice miêdzy trójkami s± bardzo nieistotne, to wtedy w³a¶ciwie nie ma du¿ego znaczenia jak na koñcu siê podzielili i trafili do ¦0.
    Ostatnio edytowane przez Drago ; 19-11-12 o 20:35

Super Moderator FNiN Awatar Jasti
    Do³±czy³
    Jun 2008
    P³eæ

Zastanawia mnie fakt, jak pier¶cieñ móg³ ich pogrupowaæ na ro¿ne ¶wiaty zero, skoro niektóre superpaczki ze ¶wiata kar³owatego musia³y pochodziæ z identycznego ¶wiata zero.
    Nie ma identycznych ¶wiatów zero. Kiedy w jednym ¶wiecie podejmujesz decyzjê, ¿e chcesz siê napiæ herbaty, w drugim w tym momencie wybierasz kawê. Mimo, ¿e nie robi to w zasadzie ¿adnej ró¿nicy, to s± to ju¿ dwa oddzielne ¶wiaty.

Chyba, ¿e ró¿nice miêdzy trójkami s± bardzo nieistotne, to wtedy w³a¶ciwie nie ma du¿ego znaczenia jak na koñcu siê podzielili i trafili do ¦0.
    W ksi±¿ce by³o napisane, ¿e wszystkie trójki pochodzi³y ze ¶wiatów oddalonych od siebie nie dalej ni¿ tydzieñ, wiêc czysto teoretycznie mo¿na za³o¿yæ, ¿e nie ró¿ni± siê miêdzy sob± prawie wcale, co najwy¿ej w³a¶nie tym, co kto zjad³ na ¶niadanie, a kto obejrza³ mecz zamiast sitcomu.
    "Bar Najlepsze ¯eberka Hargi w pobli¿u portu prawdopodobnie nie zalicza siê do najlepszych lokali miasta. Obs³uguje klientów, którzy preferuj± ilo¶æ nad jako¶æ i rozbijaj± sto³y, je¶li jej nie dostan±. Nie szukaj± potraw wyszukanych czy egzotycznych, ale wol± dania konwencjonalne, jak embriony ptaków nielotów, mielone organy w pow³oce jelit, plastry cia³a ¶wiñ czy bulwy bylin przypalane w zwierzêcym t³uszczu; w ich gwarze okre¶la siê je jako jajka, kie³basê, bekon i frytki."

Zainspirowany FNiN
    Do³±czy³
    Feb 2011
    P³eæ

Nie ma identycznych ¶wiatów zero. Kiedy w jednym ¶wiecie podejmujesz decyzjê, ¿e chcesz siê napiæ herbaty, w drugim w tym momencie wybierasz kawê. Mimo, ¿e nie robi to w zasadzie ¿adnej ró¿nicy, to s± to ju¿ dwa oddzielne ¶wiaty.
    Mo¿liwe ¿e siê ¼le wyrazi³am. Mówi±c "¦wiat 0" mam na my¶li ich stary ¶wiat, ¶wiat w którym weszli do pier¶cienia, w tym w³a¶nie momencie. Je¶li trójki ze ¶wiata kar³owatego by³y ma³o odleg³e, to znaczy, ¿e rozdzielili siê ju¿ po pierwszym przej¶ciu przez pier¶cieñ w instytucie. To oznacza, ¿e Net w czerwonej bluzie i inny w jakiej¶ innej byli tym samym Netem kiedy przechodzi³ wtedy przez pier¶cieñ. A wiêc pochodz± z tego samego starego ¶wiata. A oni chyba ten stary ¶wiat nazywali ¶wiatem zero, chocia¿ w zasadzie on ju¿ nie istnia³, albo inaczej - istnia³ w wielu ro¿nych wersjach. Je¶li oni bêd±c w innych ¶wiatach rozdzielali ten swój, to wszystko mi siê ju¿ zgadza.

+ Odpowiedz w tym w±tku
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Informacje o w±tku

U¿ytkownicy przegl±daj±cy ten w±tek

Aktualnie 1 u¿ytkownik(ów) przegl±da ten w±tek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 go¶ci)

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
Odwied¼ nas na Google+!
wspiera nas:
©FNiN.eu 2006-2022. Wszelkie prawa zastrze¿one.
Developed by: Hern.as

Strona korzysta z plików cookies. Je¶li nie chcesz,
by pliki cookies by³y zapisywane na Twoim dysku
zmieñ ustawienia swojej przegl±darki.
Rekomendacje: Quizado.com - Symulator Familiady, zorganizuj swoj± w³asn± Familiadê