Za przeproszeniem: teraz Kosik dowalił. Ja też mam Weronikę...
Za przeproszeniem: teraz Kosik dowalił. Ja też mam Weronikę...
Ostatnio edytowane przez Snorri ; 10-11-12 o 19:33 Powód: przekleństwo było
Jeśli nie chcesz mojej zguby,
krrrokodyla daj mi luby.
"Vive in umbra, utinam lucem creare"
"My, sadyści, wiemy jak bawić się bez małaWiemy jak katować, by ofiara zapłakałaTo jest ta cudowna krew
To jest nasz morderczy zewMamy noże, których nie ma nikt innyDo zabawy ogień i sznurNa pale nawlekamy niewinnych
Też mam Weronikę. Wniosek jest prosty - Rafał tak bardzo nas kocha, że stara nam się wyjaśnić dokładnie o co chodzi ze światami alternatywnymi.
Ew. @Kage-Sama ma rację.
Też mam Weronikę. Wychodzi na to, że Weronik jest najwięcej... A temat zaczął się od mojej kłótni z Buką.
![]()
Ostatnio edytowane przez OldShaterhan ; 10-11-12 o 19:51
Haha, mistrzostwo!
Zanim zacząłem czytać na shoucie Snorii zaspoilował, że jest imię Niki, to od razu stwierdziłem, że tylko w tym jednym alternatywnym świecie ma inne, a w Świecie Zero pozostaje samobieżną Niką. I po przeczytaniu tego fragmentu, podtrzymuje to. Nasza Nika to Nika i koniec.
Ale alternatywne wersje książki... Świetne. Choć teraz nie będzie mi dawało spokoju to, czy gdzieś indziej się jeszcze nie różnią. Jakąś nazwą, jakąś wypowiedzią bohaterów... Eh, masakra.
Aha, no i u mnie jest to Weronika. Aż chciałoby się powiedzieć - wpisujcie imiona!![]()
Ciekawe kiedy byśmy to zauważyli gdybym nie założyła tego tematuA wahałam się strasznie
![]()
[2014-10-26 23:28]Patrycjolona: Swoja drogą, to Buka rysowała tę nikę w banerze?
[2014-10-26 23:28]Mortenka: spójrz na cycki
[2014-10-26 23:28]Mortenka: i się domyśl xD
I widzisz - sprawdza się.
1. Buka ma zawsze rację.
2. Jeśli Buka nie ma racji, patrz punkt 1.
Pewnie by wynikło... Za jakiś czas, w przypadkowej rozmowie.
Ale najgorsze jest to, że mogą się różnic jeszcze inne detale, mniej charakterystyczne niż imię Niki. Raczej nie, nie wydaje mi się, specjalnie to jest imię Niki, żebyśmy szybko zauważyli... Ale jeśli? Jeśli w jednej książce ktoś mówi jedno zdanie inaczej niż w innej? Ja muszę to wiedzieć! Ahh!![]()
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
no, także ten![]()
[2014-10-26 23:28]Patrycjolona: Swoja drogą, to Buka rysowała tę nikę w banerze?
[2014-10-26 23:28]Mortenka: spójrz na cycki
[2014-10-26 23:28]Mortenka: i się domyśl xD
Ja mam Dominikę O.o Ale dla mnie Nika to Nika, i już![]()
No i kam rozkminił system.
Zajrzyjcie na dół strony (234):
(1) - Weronika
(2) - Monika
(3) - Dominika
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)