Wszystkie poprzednie tomy miały nagrody (dong iBBy itp.)
czy to znaczy, że Orbitalny Spisek jest gorszy? Proszę ten kto czytał wszystkie tomy do Orbitalnego Spisku (z nim włącznie) niech się wypowie! To ważne!
Wszystkie poprzednie tomy miały nagrody (dong iBBy itp.)
czy to znaczy, że Orbitalny Spisek jest gorszy? Proszę ten kto czytał wszystkie tomy do Orbitalnego Spisku (z nim włącznie) niech się wypowie! To ważne!
Nie wiem, jak to jest z tymi nagrodami, ale, odpowiadając na Twoje pytanie, mówię, że wręcz przeciwnie! OS to jedna z moich ulubionych części (pomijając to, że ma nalepszą okładkę ;p). Trzeba by sprawdzić, jakie są kryteria przy nominacji do takich nagród, bo ja osobiście nie mam pojęcia. Uważam, że OS jest jakby... hmm, może doroślejszy od poprzednich części. Nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie... W każdym razie ja bardzo chętnie obdarzyłabym p. Kosika jakąś nagrodą za tę część, nie wiem, jak inni
PS. Weeee! Dwusetny post!!!
"Carpe Diem"Moda na łacińskie sentencje nie wygasła
Sto lat .
Myślę, że każdy z forum nagrodziłby chętnie OS. Jednak dlaczego nagrody takiej nie dostał: nie wiem. Nagrodę Donga... No powiedzmy, że dostały TROCHę inne książki... http://ibby.pl/index.php?option=com_...mid=91&lang=pl Prawdopodobne, że OS jest zbyt dorosły na nagrodę dziecięcą, a na dorosłą książka młodzieżowa nie ma co liczyć.
EDIT: Oooh, a mój setny .
Ale OS nie jest kompletnie pozbawiony nagród! Owszem, nie ma tych najbardziej prestiżowych, leczy wydaje mi się, że te FNiN dawali tylko na początku, można powiedzieć "do promowania". OS dostał najwięcej głosów w kategorii "Najlepsza fantastyczna książka młodzieżowa" w 2008r. w plebiscycie Katedry. Więcej: http://wiki.fnin.eu/index.php?title=...astyka_2008.22
- [...] Eee... A co znaleźliśmy?
- Zobaczysz. Idziemy do pałacu. Sprowadź Anguę, może być nam potrzebna. I przygotuj nakaz rewizji.
- To znaczy młot, sir?
Vimes i Marchewa,
Na glinianych nogach, T. Pratchett
Dzięki wszystkim za odpowiedzi
Wierze, że macie racie i jeszcze raz dzięki
Orbitalny Spisek jest super, chociaż ja też zauważyłem, że poprzednie części dostawały jakieś nagrody, albo były do nich nominowane, a OS, nie. Nie zmienia to jednak faktu, że i ta książka trzyma poziom.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)