Podobaa wam si wizja przyszoci opisana w ksiazce? Czy zmienilibycie co?![]()
Podobaa wam si wizja przyszoci opisana w ksiazce? Czy zmienilibycie co?![]()
Ostatnio edytowane przez kam193 ; 09-04-11 o 16:40
Na pewno nie podoba mi si 2110r., jeli chodzi o to, by co takiego byo naprawd. Jako wtek w ksice - jak najbardziej mi si podoba, tak jak rok 2060. Gdyby takie co miao by w rzeczywistoci, nie podobaaby mi si kontrola pogody.
- [...] Eee... A co znalelimy?
- Zobaczysz. Idziemy do paacu. Sprowad Angu, moe by nam potrzebna. I przygotuj nakaz rewizji.
- To znaczy mot, sir?
Vimes i Marchewa,
Na glinianych nogach, T. Pratchett
Podoba mi si to, e zosta w niej uwzgldniony m.in.: rozwj jzyka ("wchody"), o ktrym normalnie si nie wspomina. Pewnie za perdziesit lat duo sw, ktre znamy zmieni si w archaizmy...
"Carpe Diem"Moda na aciskie sentencje nie wygasa
Ja bym nie chciaa mie komplanta, albo jak bym ju musiaa mie, to takiego, eby dao si go wyczy.
Mnie tam to sie nawet podoba, pewnie gwnie dlatego, e mam sabe oczy i mnie wkurza, e nie mog czyta czy czego oglda, a tak to bym moga robi to z zamknitymi oczami...
"Carpe Diem"Moda na aciskie sentencje nie wygasa
Podobaa mi si prawie-apokalipsa w 2110 r., chocia musz si uczepi 2060 r.
Byo zbyt cukierkowate.
Tak, zgadzam si z Bigbenem. Zbyt sztuczne i cukierkowate wszystko. Mimo to cholernie podoba mi si pomys z komplantami,
falistymi ubraniami, i w ogle wizj wygldu wiata w 2060... Wizja 2110 moim zdaniem saba, mao jaka taka oryginalna i cakowicie nieprawdopodobna. Te zwierzaczki i wszdzie piasek... chocia skania do mylenia i jest do smutna. A ten wszechobecny "gorc" to jest bardzo, bardzo prawdopodobny, i kto wie czy to wanie nie jest najbardziej trafionym pomysem, na pewno. Moliwe, e prdzej czy pniej ludzi wykoczy stae ocieplanie si klimatu...moe...
- Kino alternatywne? - zastanowi si Felix (...)
- Raczej miaam na myli Greenewaya piiip, Aronofskyego piiip, von Triera piiip... i tego typu rzeczy...
- A ja widziaem ostatnio Kieleck masakr szlifierk ktow - przypomnia sobie Net...
![]()
![]()
Myl, e ukazujc nam swoj wizj przyszoci, p. Kosik wykaza si ogromn wyobrani. Rozwj technologii, jzyka i kultury by wietnie dopracowany, nie zauwayam racych luk. Rok 2110 smutny, ale ostrzega nas przed zbytni pochopnoci w uywaniu sztucznych "ulepszaczy". Oglnie nie chciaabym takiej przyszoci dla ziemi, ale jako wtek ksiki bardzo mi si podoba. I do tego czsto wykorzystuj j w wypracowaniach. (nie posdzajcie mnie o plagiat, mocno to uoglniam i dodaj wasne pomysy)
Mi nie przypada do gustu wizja mikrobotw, ktre miayby znajdowa si wszdzie i ledzi kady nasz krok. To takie ograniczenie wolnoci. Chocia z drugiej strony... pomagay chorym.Ehh... O! Dobrze byoby gdyby tylko pomagay! Takie mikroledzenie
jest jednak niekomfortowe...-Nie ma takiego sowa!
-No to ju istnieje.![]()
Zaborcza Krystyna!![]()
Aktualnie 1 uytkownik(w) przeglda ten wtek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 goci)