<
+ Odpowiedz w tym wątku
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Palladyn

Zainspirowany FNiN Awatar Kolekcjoner dusz
    26

Domyślnie Palladyn

Mglistość

Wsród drzew pojawiła się Mgła.Nie taka z której leśne pająki tkają zwiewne szaty dla istot Lasu-Ona była inna.Gdy pierwszy raz przelała się przez próg jego chatki poczuł ból,a w sercu niepokój-Niestety nie było dane mu było bliżej Jej zbadać-Właśnie świtało i promienie Słońca przenikneły ją na wskroś czyniąc Ją ulotną-zdrętwiały patrzył jak Odchodzi...
    W pośpiechu odział się i wybiegł na zewnątrz-czuł Jej strach,a zarazem ciekawość.Jej blade kosmyki bezszlestnie suneły ku jaskini-nie wachał się ani chwili-znał wszystkie zjawiska jakie działy się tu od zawsze, ale to była dla niego coś nowego.Z drżeniem wszedł do środka-Jej kłęby zaczeły się przeistaczać w kobiete-najpierw ujrzał oczy;szare ,smutne,jednak patrzące weń z nadzieją.
    -Kim.. Ty..Czym..
    -Jestem?Byłam?Będe?Byłam jedną z biliardów ..by stać jedną jedyną ..Okrutna kara.Gorsza od śmierci.Gorsza od pirań które mają cię zabić.Gorsza od wszystkiego...Istnienie..i..Jego namiastka...
    -Ale..jak?..Jeśli można spytać?
    -To dla Ciebie niepotrzebne i zbyt okrutne dla mnie by do tego wracać.Ważniejsze jest to co Ciebie czeka.
    -Mnie?Ale?
    -Tak.Podążasz ścieżka którą szłam i ja podążałam-powielasz moje błędy,moje czyny..a on wysłał mnie a bym cię ostrzegła.
    -Kto?Jakie błędy?Na Bratha nic nie rozumiem!Nic nie rozumiem....
    -Milcz! I patrz!
    Kobieta-mgła rozwiała się nagle i otuliła go kłębami szarymi,mrocznymi i wilgotnymi.
    Czuł ból,smutek..niepokój..strach..gniew...wściekłość.W idział siebie samego.. Słuchał śmiech katów ostrzących topory.Słuchał śmiech i przekleństwa swoich ofiar.Widział wytykające palce i gałezie drze w jego strone-ptasi śpiew do tej pory taki radosny,teraz napawał go lękiem.
    Słońce poczęło chylić się ku zachodowi, gdy wszystkie doznania ustały.Nadzieja..była znów obok.
    -Wstań i idź.Zostałeś ostrzeżony,a teraz idź-twoje życie nadal jest w twoich rękach.Nasze spotkanie będzie ostatnim i wiecznym.
    -Ale je nie..wiedziałem.Ja nie..chciałem...
    -Widziałeś...i chciałeś-może twe pobudki były spokojne i w świecie byłyby pochwalone,ale nie tu-Ale tu nie ma współczucia tu jest tylko wina i kara.Tylko dlatego że nieraz się wachałeś.-dostałeś szanse-JEŚLI J? ZMARNUJESZ...
    -Tak chyba pojąłem rządził mną egoizm.
    Mgła nagle znikneła,a słyszał przy tyym jej śmiech i powtórne ostrzeżenie.

Zainspirowany FNiN Awatar Olona
    111

Domyślnie Odp: Palladyn

Może być ciekawe, choć jak na mój gust za dużo tu myślników. Pisz dalej, pisz, pisz.
    Jestem nieuczciwy i uczciwie możesz liczyć na moją nieuczciwość. Bo uczciwi są nieprzewidywalni.. Zawsze mogą zrobić coś niewiarygodnie.. głupiego.
    Hej rybomordy! Chcesz negocjować obślizgły palancie? Spójrz co mam! Mam słoik pełen ziemi! Mam słoik pełen ziemi! I zgadnij co jest w środku?!
    -Jack Sparrow
    -Kapitan Jack Sparrow
    -Chyba najgorszy pirat o jakim słyszałem...
    -ale słyszałeś?
    Kapitan Jack Sparrow

Królik Doświadczalny Kama Awatar Snorri
    28

Hmmmm... Przydałby się dłuższy fragment jakiś. Te myślnki. Pisałeś to na komórce albo czymś takim?

Gorsza od pirań które mają cię zabić.
    Jakoś mi to tam nie pasuje. Jak już gorsza od śmierci to jakie piranie?

Ogólnie jak to fajnie rozwiniesz to może wyjść coś niezłego.
    Ostatnio edytowane przez Snorri ; 23-04-11 o 09:48
    Jeśli nie chcesz mojej zguby,
    krrrokodyla daj mi luby.

Dawniej FNiN_addict Awatar Addictowa
    31

Szczerze? Chyba za bardzo się starałeś zbudować tajemniczą atmosferę. Tak przytajemniczyłeś, że nic specjalnego z tego fragmentu nie można wywnioskować. Nic nadzwyczajnego, przepełnione w dodatku myślnikami, które w wielu miejsca mogą (i powinny) być zastąpione przecinkami lub kropkami. Bohater za szybko się złamał, trochę nie wiemy dlaczego ani po co. Poza tym interpunkcja i nawet ortografia leży - betę sobie znajdź!
    [dziś 14:57]Zegarmistrz: ja mam teorię odnośnie tego - po prostu papier, okładka, zapach, to wszystko nam się kojarzy z czytaniem, czyli czymś fajnym i to kwestia przyzwyczajenia, trochę jak psy Pawłowa, widząc nową książkę czy czując zapach farby drukarskiej, odczuwamy przyjemność, bo te nam się kojarzą z istotą książki - czytaniem
    [dziś 14:58]Drago: czyli tak jakby orgazm na widok książki?

[dziś 16:56]Drago: Magda, my tylko kontemplujemy Twoje matematyczne kształty

26

Pisałbym dłuższe ale musiałem zejść z komputera w domu bł mały PO?AR.

Zainspirowany FNiN Awatar Olona
    111

Pożar? Jaki pożar? Ale wszyscy cali?
    Jestem nieuczciwy i uczciwie możesz liczyć na moją nieuczciwość. Bo uczciwi są nieprzewidywalni.. Zawsze mogą zrobić coś niewiarygodnie.. głupiego.
    Hej rybomordy! Chcesz negocjować obślizgły palancie? Spójrz co mam! Mam słoik pełen ziemi! Mam słoik pełen ziemi! I zgadnij co jest w środku?!
    -Jack Sparrow
    -Kapitan Jack Sparrow
    -Chyba najgorszy pirat o jakim słyszałem...
    -ale słyszałeś?
    Kapitan Jack Sparrow

Zafascynowany FNiN Awatar Magix Slayer
    498

Nie, matkę mu spalilo, a ojciec zweglil sobie rękę. On oczywiście specjalnie wszedł na forum, zeby nas o tym fakcie poinformować. Drugie w kolejności były oczywiście fotki na NK ;* ("A takie tam podczas pożaru", "Plonaca mama z zaskoczenia" itd.)

Jak wstawisz dłuższe (np. po pogrzebie tej mamy) to skomentuje, na razie się wstrzymam.

@down
    "MA?Y pożar"
    rotfl
    Ostatnio edytowane przez Magix Slayer ; 25-04-11 o 08:22

26

Taa powiedzmy.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner dusz ; 14-06-11 o 13:55

26

II
    Miasto murów i tajemnic.

Wracałem zmordowany do miasta.Moje czarne włosy były potargane,a twarz miałem zrezygnowaną.Pszeszedłem przez bazar,skręciłem w ciemną alejkę.Byłem niedaleko domu Tego dziwnego Alchemika.Zakręt.Jeszcze jeden.Ciągle się zastanawiam czemu nie lubie tego miasta.Posągi pierścienie mieszkalne jak oni to nazywają nienawidziłem ani, jednego muru, piersciena.
    Nawet osoby zamieszkujące tereny miasta Nithalnt nie były duszami towarzystwa.Doszłem do domu alchemika.Sklep nie był tak pokaźny jak domy,jednak zawsze można było odczuć,że jest to miejsce jakich mało.Weszłem do sklepu.
    -Masz wszystko?-Spytał alchemik mieszając coś w kociołku.
    -Też się ciesze że wróciłem.Nie mam tylko liścia Orfulisa.-Powiedziałem swoim chłodnym tonem,rzucając torbę w strone lady.
    -Dostaniesz za to 3000 sztuk złota.
    -Czy mi się zdaje czy miało być 45000?Mówiłeś że nie ma na kurchanach nie ma o tej porze ghuli.Myliłeś się,a jeśli chcesz dowodów to masz moją ręke.-Powiedziałem złośliwym głosem odsłaniając rękaw Szaty.
    -Niech będzie.Masz jakąś lepszą robotę czy znowu podróżujesz?-Spytał Beltezar.
    -Wracam do domu do Lithans.-Powiedziałem prubując wydać z siebie radosny głos.
    -Myślałem że pomożesz w Winnicy Meflów?Te orki-Spytał alcemik.
    -Załatwiłem to wcześniej.Ale moje rękawice ze smoczej skóry nie ocalały, znasz jakiegoś krawca?-Zapytałem zdenerwowanym głosem.
    -Ulica Gildian.-Alchemik powiedział tylko tyle.
    -Naprawde pomogłeś, wracam za godzine po wypłate.-Powiedziałem sarkastycznym wychodząc.
    I znowu błąkanie się po tym mieście.Z tego co mi wiadomo Ulica była po drugiej stronie rzeki.
    Szłem cały czas w prawo.Zakręt w lewo.Most.Zakręt w prawo.
    Było tu mnóstwo domów jednak tylko jeden miał szyld z ubarniem i miarą.Weszłem do sklepu.
    -Dzień dobry.-Powiedziałem cicho.
    -Witaj.płaszcz, koszula ,rękawice?-Spytał Chłopak troche starszy ode mnie.
    -Rozdarły mi się rękawice ze smoczej skóry.-Powiedziałem.
    Podszedłem do lady wyjmując rękawice z torby.
    -Hmm zdąze to zrobić w 2 godziny.-Powiedział krawiec.
    Wyszedłem ze sklepu.
    Poszedłem w strone ratusza.
    Napotykając spojrzenia magów, rycerzy i podróżnikow mieszczan i innych.
    Nagle poczułem ręke na swoim ramieniu.
    -Jesteś tutejszym magiem?-Zapytał się staruszek.
    -Nie ja nawet nie jestem magiem.-Odpowiedziałem.
    -Musiałem cię z kimś pomylić.-Odpowiedział mag odchodząc.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner dusz ; 14-06-11 o 13:58

Królik Doświadczalny Kama Awatar Snorri
    28

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner dusz Zobacz posta
    A teraz coś ci powiem mieszkam w blogu.I jakaś Baba podpaliła sobie mieszakanie.I spłoneło jej mieszkanie i pięć obok i zaczeły się palić jeszcze inne w tym wypadku nasze.Więc puknij się w czoło.Sorry ale może się jakoś pohamuj.
    Toś ty internetowy jak w blogu mieszkasz. Z tymi powtórzeniami to pisarzem być nie możesz.

A co do samego tekstu to"
    [...]-Czy mi się zdaje czy miało być 45000?Mówiłeś że nie ma na kurchanach nie ma o tej porze ghuli.Myliłeś się,a jeśli chcesz dowodów to masz moją ręke.-Powiedziałem złośliwym głosem odsłaniając rękaw Szaty.
    -Niech będzie.Masz jakąś lepszą robote czy znowu podróżujesz?-Spytał Beltezar.[...]
    Nie ma, nie ma. Coś za szybkko się ten alchemik przekonał. Trzeba mu było czymś (nożykiem np) pogrozić.
    Swoją drogą raz jest "Alchemik" raz "alchemik" raz "alcemik" to ja już nie wiem...
    Ale moje rękawice ze smoczej skóry nie ocalały znasz jakiegoś krawca.
    Kropka albo przecinek po ocalały no i pytajnik.
    O fabule się nie wypowiem jest tam trochę poprzestawiań liter i ogólnie o interpunkcji wypowie się Jas/ Klaudia
    Jeśli nie chcesz mojej zguby,
    krrrokodyla daj mi luby.

+ Odpowiedz w tym wątku
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów