Gdzie ja napisałem że Java i JavaScript to to samo?
//Nie, nigdzie, ale nie pojmuję, jak Google miały być w javieJa tam cłyszałem, że w C, ale może się mylę. BTW synek, nie ma takiego off-topu!//acrobot
//"Synek"...//Klaudia
Gdzie ja napisałem że Java i JavaScript to to samo?
//Nie, nigdzie, ale nie pojmuję, jak Google miały być w javieJa tam cłyszałem, że w C, ale może się mylę. BTW synek, nie ma takiego off-topu!//acrobot
//"Synek"...//Klaudia
Ostatnio edytowane przez Klaudia cD. ; 18-03-10 o 17:29
Zobacz koniecznie!
askme.semantiq.eu - This is a really simple tool, which can help you learn vocabulary via old school flash cards technique.
Bonded Balls[/b] - Moja gra logiczna na androida. Proste zasady, lecz trudne poziomy
Może dostanę za ten post ostrzeżenie (bo to NAPRAWDę będzie off-top), ale strasznie mnie to bulwersuje. W ogóle cię acrobot nie rozumiem...
Zażądasz jakiś "ostatni post o tym" co ja odbieram jako zakończenie tematu... Przecież na tym polega forum. Zakładasz temat, gdzie rozpoczyna się dyskusja. Jeśli jedna osoba coś twierdzi, a ktoś pod spodem napisze odpowiedz (tak jak matek-1000 "Gdzie ja napisałem że Java i JavaScript to to samo?") to nie widzę w tym offtopu. To wszystko tyczy się dyskusji na temat zawarty w nazwie.Straszny off-topic, więc to OSTATNI post o tym.
Może ktoś się chce jeszcze wypowiedzieć, a ty tu wyskakujesz "OSTATNI post!" Zresztą sam sobie przeczysz.. "Koniec tematu", a w swoim kończącym poście zadajesz pytanie "Assembler - po co? " na które nadawcy najwygodniej byłoby odpowiedzieć właśnie w tym temacie!
Zresztą Off-Topic to określenie tekstu, który nie jest zgodny z narzuconym uprzednio tematem rozmowy. A ty chyba to inaczej postrzegasz, bo ja (oprócz mojego postu) nie zauważyłem żadnego odbiegu od tematu "PROGRAMOWANIA". No może z wyjątkiem Kaloryfera
//Onyks, rozumiem, że chciałeś wytłumaczyć sprawę etc, ale mogłeś to równie dobrze wysłać acrobotowi na pm i NIE ROBIć PRAWDZIWEGO OFFTOPU. Post zostawiam, ale uprzejmie proszę o powstrzymanie się na raz następny lub dopisanie jednak czegoś na temat.
Acha, słowo "naprawdę', powtarzam raz jeszcze - piszemy łącznie!//Klaudia
//Przepraszam, ale źle mnie zrozumiałeśOff-top jako w temacie o NAUCE programowania pisać, czym się różni Java od Javasciptu
Nie chodziło mi o zaprzestanie tematu
//acrobot
Ostatnio edytowane przez acrobot ; 19-03-10 o 12:15
Kampania na Rzecz Przywrócenia Poziomu Forum
"Jeśli ktoś spełnia wszystkie nasze marzenia, kolejne stają się tylko kaprysami."
Chyba wywołałem programistyczny minidżihad...
To zagadnienie TDW*, więc na razie nie chcę się go uczyć.
Czytałem, że C/C++ lepiej uczyć się z jednym językiem opanowanym. Myślałem nad Pythonem jako język skryptowy, ale naukę jego zacznę może "za chwilę".
A może jednocześnie C++ i Pascal? Spróbuję.
Jeśli ktoś chce opowiedzieć o tym, jakie ma doświadczenia z programowaniem, to niech pisze.
A na rozluźnienie klimatu teraz off w spoilerze o kilku fajnych językach programowania
*TDW - tylko dla wybrańców
" - Dlaczego nie lubisz wolnego oprogramowania?
- Bo wolę szybkie oprogramowanie. =D "
Hej,
Ja zacząłem od Pascala, mam 6 książek do niego, potem nauczyłem się Visual Basica, i to jego polecam na począek nauki. Jest prosty i ma ogromne możliwosci
Java jest do aplikacji i webu. Ja polecałbym na początek Visual Basic, właśnie się go uczę i nawet dobrze mi idzieKiedyś próbowałem zacząć od Javy, ale nie udało mi się, a na Visual Basicu idzie o wiele łatwiej
![]()
Ostatnio edytowane przez Ryfik ; 23-04-11 o 11:10
Okej. Zmieniłem swoje podejście do języków w ciągu ostatniego roku.
Więc:
Java
- Java NIE JEST wolna
- Java jest w miarę łatwa do programowania
- Javę odpalisz na każdej platformie
- Aplikacje klient-serwer są bardzo łatwe do zaprogramowania w Javie
C++
- C++ jest dość trudny
- C++ ma masę bibliotek
- C++ nadaje się do robienia aplikacji takich jak np. gry, aplikacje, które wymagają wielkiej szybkości
- C++ jest szybki
Pascal
- To zło! Nie uczcie się go!
- Jest przestarzałym, okropnym do kodowania językiem
- Jego składnia nie przypomina składni jakiegokolwiek innego języka
- Nie pomaga za bardzo w nauce innych języków
C
- Trochę stary
- C++ jest lepszy od niego
- Cały czas lepszy od Pascala
Objective-C
- Cały czas go nie pojmuję, będę się musiał nauczyć
Więc to by było na tyle, jeśli miałbym rekomendować jakiś język to Java i C++.
Proszę nie sądzić mnie z tamtych postów![]()
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Ciekawe zestawienieTylko mi się właśnie wydaje, że Java jest momentami trudniejsza od innych języków.
Oj, nie wiem.
Javy używam głównie do kodowania pluginów do Minecrafta, jednak wydaje mi się, że jest łatwa
C++ używam czasami, np. na Olimpiadzie Informatycznej, etc.
Pascala używałem (o zgrozo), nie chcę na niego patrzeć teraz :3
[2014-10-26 23:28]Patrycjolona: Swoja drogą, to Buka rysowała tę nikę w banerze?
[2014-10-26 23:28]Mortenka: spójrz na cycki
[2014-10-26 23:28]Mortenka: i się domyśl xD
Niestety...
Pascal nie przestrzega żadnych składni innych języków...
?le to wpływa na przyszłe programowanie, ale wiem, że w szkołach lubią używać przestarzałych rzeczy :3
Ostatnio edytowane przez acrobot ; 24-03-11 o 22:05
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)