<
Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 4 5 6 7 8 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 96

Wątek: Zmiany

Fan FNiN Awatar Klaudia cD.
    30

Domyślnie Odp: Zmiany

E, nie bez sensu za raportowanie postów... Wszyscy nagle zaczną klikać w trójkącik, bo 'o! dostanę punkt!'. Jak 10 osób naskarży na jeden post w myśl tej idei to będzie bez sensu: raz, że niebezinteresownie, dwa: modzi nie przekopią się przez ten syf w skrzynce mailowej. Raportowanie jest z własnej, dobrej woli.

Zainspirowany FNiN Awatar Onyks
    30

Popieram luka ;D Z wyjątkiem punktów za raportowanie! (tak jak Klaudia mówi.)
    A w sumie po przemyśleniu, punktowanie postów jest trochę bezsensowne, bo zacznie się "wyścig" na ilość postów. Zaczną się offtopy, krótkie i nie wnoszące nic do tematu postu , a przecież niedawno Luk rozpoczął kampanię na rzecz przywrócenia poziomu forum.

Super Moderator FNiN Awatar Jasti
    32

Ech... Te punkty są takie średnie. Mogę teraz zaprosić koleżankę na forum i kazać jej klikać na każdy mój post, że jest fajny, będę zbierać punkty... O ile nie przeszkadzały mi te punkty, które były kiedyś (bo nie wnosiły niczego konkretnego), a które tak strasznie krytykowało sporo osób, to te są niezbyt fajne, bo na tych coś się zyskuje. Tamte były na zasadzie "Mam +5 do lansu i bycia fajnym" a tu "będę miał dużo punktów, dostanę bon na zakupy w sklepiku" (czy cośtam ).

Co do raportowania... Wiem, że nie powinnam tego mówić jako moderator, ale mnie te raporty zbyt wiele nie dają, bo jak zauważam błędy to sama je poprawiam, a jak wchodzę na maila, dajmy na to, raz na tydzień lub rzadziej to te wiadomości i tak są już nieco przedawnione... Więc wyścig w raportowaniu nie tylko nie zmieniłby nic w jakości postów, to jeszcze zrobiłby nam syf w skrzynkach. Przynajmniej w moim przypadku tak jest, może inni moderatorzy korzystają z tych raportów, nie wiem.
    "Bar Najlepsze Żeberka Hargi w pobliżu portu prawdopodobnie nie zalicza się do najlepszych lokali miasta. Obsługuje klientów, którzy preferują ilość nad jakość i rozbijają stoły, jeśli jej nie dostaną. Nie szukają potraw wyszukanych czy egzotycznych, ale wolą dania konwencjonalne, jak embriony ptaków nielotów, mielone organy w powłoce jelit, plastry ciała świń czy bulwy bylin przypalane w zwierzęcym tłuszczu; w ich gwarze określa się je jako jajka, kiełbasę, bekon i frytki."

Zagorzały Fan FNiN Awatar Luk
    1,752

Ok. Wniosłem poprawki. Sklepik pominąłem, bo to trzeba jeszcze dokładniej omówić.

A, i wiecie na co wpadłem? Prawo jest równe wobec wszystkich, to nie podlega dyskusji. Ale załóżmy najczarniejszy scenariusz... Cała administracja w świetle prawa powinna zostać zbanowana . To znaczy, każdy z administratorów zdobył 5 warnów. Co wtedy? Tymczasowo powołujemy nową administrację? xD

EDIT: A, no i jeszcze Lista Rozporządzeń. Wciąż nad nią pracuję, ale jeśli ktoś chciałby się tym zająć to śmiało wrzucajcie swoje projekty . Zwiększyłem limit rozmiaru doc'ów w załącznikach do jednego megabajta, w razie gdyby komuś się coś nie mieściło .
    Załączone pliki
    Każdą sprawę można rozwiązać w trojaki sposób: dobrze, źle i po mojemu.
    Fear leads to anger; anger leads to hate; hate leads to suffering. - Yoda

"Cudzej pizzy się nie zeżera!"
    ~Buka

Zainspirowany FNiN Awatar Onyks
    30

A, i wiecie na co wpadłem? Prawo jest równe wobec wszystkich, to nie podlega dyskusji. Ale załóżmy najczarniejszy scenariusz... Cała administracja w świetle prawa powinna zostać zbanowana . To znaczy, każdy z administratorów zdobył 5 warnów. Co wtedy? Tymczasowo powołujemy nową administrację? xD
    Na bimów to nikt się nie poskarży i nie stracą administracji bo oni to wszystko rozkręcili i są takimi Godami No ale wy to się strzeżcie!! XD

A, no i jeszcze Lista Rozporządzeń. Wciąż nad nią pracuję, ale jeśli ktoś chciałby się tym zająć to śmiało wrzucajcie swoje projekty .
    Ja właśnie próbowałem coś napisać, ale tu jest tak pogmatwane że w końcu nie wiem co zawrzeć w tej liście rozporządzeń. Wiem jaką ma mieć formę, jak podrzucisz to mogę przejrzeć i się wypowiedzieć na ten temat a nawet coś pozmieniać
    Ostatnio edytowane przez Onyks ; 07-03-10 o 19:21
    Kampania na Rzecz Przywrócenia Poziomu Forum

"Jeśli ktoś spełnia wszystkie nasze marzenia, kolejne stają się tylko kaprysami."

Antyspiskowiec Awatar kam193
    28

Takie rzeczy jak sklepik możnaby rozwiązać przez Listę Rozporządzeń. W tym tygodniu postaram się przedstawić mój projekt.
    Dobranoc.
    Doba powinna trwać 30 godzin!

Skargi, prośby, odwołania do mnie - poradnik > > >
    - [...] Eee... A co znaleźliśmy?
    - Zobaczysz. Idziemy do pałacu. Sprowadź Anguę, może być nam potrzebna. I przygotuj nakaz rewizji.
    - To znaczy młot, sir?

Vimes i Marchewa,
    Na glinianych nogach, T. Pratchett

Zagorzały Fan FNiN Awatar Asru
    32

Ziomki

Proponuje ogarnąć ten regulamin i go wrzucić, włączyć licznik w hyde, wyłączyć w zabawach, a takie rzeczy w stylu sklepików wprowadzi się później, po dopracowaniu owych, co?

No i forumek nadal na RPG i 15+ na Shotucie czeka

//A, proponowałbym dopisać że na shoutcie nie trzeba stosować pl znaków, co wy na to?
    Olejmy wszystko, liczy się tylko to co teraz
    Ty jesteś blisko, więc mogę nawet dziś umierać
    I tak przeżyłem więcej niż przeciętniacy
    Bo nie bałem się wziąć swojego życia w swoje łapy

Zagorzały Fan FNiN Awatar Procesor
    1,756

Luk, wersja 3 regulaminu jest prawie idealna, ale należy dopisać, że można otrzymać 1 ostrzeżenie za 1 post.

Drugą sprawą jest, czy regulamin jest możliwy do wprowadzenia z powodów technicznych. Można ustawić, że po 5 ostrzeżeniach automatyczny ban, trochę gorzej z tym podliczaniem punktów, odnawianiem ostrzeżeń i ustawianiem długości bana na podstawie ilości punktów. Bracia się już zagłębiali w czeluściach vBulletin, toteż zaczekam, aż odpowiedzą.

Zagorzały Fan FNiN Awatar Luk
    1,752

No... na razie dyskutujemy sobie czysto teoretycznie . Domyślam się, że mogą być trudności, ale Bimy na pewno coś wymyślą . Czekamy na ich opinie w takim razie.

Cytat Zamieszczone przez Asru
    A, proponowałbym dopisać że na shoutcie nie trzeba stosować pl znaków, co wy na to?
    Hmm... no tak... A co właściwie z ortografią na shoucie? Jak ktoś będzie ją nagminnie łamał, to też wlepiamy ostrzeżenie? Generalnie polskie ogonki, kreseczki i kropeczki to właśnie piękno tego języka. No, ale wiem że ludziom się nie chce alta naciskać, więc w sumie czemu nie? Jak ktoś będzie chciał to i tak będzie pisał bez polskich znaków. Nawet, gdyby miało o tym nie być mowy w regulaminie. Chociaż... jak będzie o tym w regulaminie, to to może kogoś niechcący zachęcić nawet .
    Każdą sprawę można rozwiązać w trojaki sposób: dobrze, źle i po mojemu.
    Fear leads to anger; anger leads to hate; hate leads to suffering. - Yoda

"Cudzej pizzy się nie zeżera!"
    ~Buka

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 4 5 6 7 8 ... OstatniOstatni

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów