<
+ Odpowiedz w tym wątku
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Marcel w 3 "a"

Zaciekawiony FNiN Awatar Bobro
    28

Domyślnie Marcel w 3 "a"

Czytając przebieg rady pedagogicznej (dokładniej o niezaliczeniu przez Marcela roku) zastanawiałem się, czy Marcel mógłby być w trzeciej "a", do której Superpaczka będzie chodzić w przyszłym roku. Nie jest to pomysł nad którym bum się zastanawiał czy jestem za, czy przeciw. Po prostu coś takiego przyszło mi do głowy, i chciałbym wiedzieć czy inni wpadli na to samo.
    "?ycie jest za krótkie, żeby robi ć tylko jedną rzecz naraz"-Net Bielecki

Fan FNiN Awatar Ministerstwo Pogody
    25

Domyślnie Odp: Marcel w 3 "a"

A możliwe. Chyba że Marcel był w klasie c lub b. Wziąłeś to pod uwagę?

//Nie ma czegoś takiego jak "wzięłeś"//luk
    Ostatnio edytowane przez Luk ; 13-08-09 o 09:12

28

Prawdę mówiąc nie. ?eby to sprawdzić potrzebuję trochę czasu. O ile pamiętam (a mogę się mylić) to chyba nie było napisane czy b,c,d,e ani inne takie.

Zainspirowany FNiN Awatar romek95a
    144

nie wiem jak to jest w prywatnych gimnazjach, ale w publicznych to jest tak, że jak ktoś nie zda z jednej klasy 2 razy to go przenoszą do innej szkoły. może z Marcelem będzie tak samo?

Fan FNiN Awatar Ministerstwo Pogody
    25

Nie, bo on kilka razy nie zdał a jest nadal w tym gimnazjum

Zagorzały Fan FNiN Awatar Patryx
    30

Fajnie by było jakby Marcel chodził z FNiN do klasy. Co prawda teraz było zaliczenie semestru, ale roku tez by mógł nie zdać A z tym a,b,c itd to zawsze da sie zrobić żeby był w "a".

28

W końcu to książka.

//Jasti
    Ostatnio edytowane przez Jasti ; 15-08-09 o 22:20

Super Moderator FNiN Awatar Jasti
    32

Co ma w ogóle za znaczenie do której on klasy chodził? O.o Może u Was jest inaczej, ale u nas jak ktoś nie przejdzie to się go przydziela do klasy, w której jest mniej osób niż w innych, niezależnie od tego jaką literę ma dana klasa... Tj. jeżeli ktoś z 2d nie zda, to może się znaleźć w 2c. Dodam, że chodziłam do podstawówki i gimnazjum publicznego, ale to raczej nie ma znaczenia... To by było istotne jakby to było liceum, bo raczej nie można przerzucić kogoś z mat-infa na humana, nie? A tak to, czysto teoretycznie, gdyby w jednym roku w klasie 3d nie zdało 5 osób, a 2d liczyłaby 30 uczniów to w kolejnym roku 3d miałaby 35 ludków, a inne klasy np. po 29. Taki z()deczka bezsens...

Uff, się naprodukowałam, ale mam nadzieję, że złapaliście, co chciałam powiedzieć xD Jak mam wir myśli to ciężko mnie pojąć, ale co tam xD
    Sam pomysł niegłupi, ale nie wiem czy pan Kosik umieści Marcela w klasie FNiN... A jeśli nawet to... z jednej strony mogłoby być ciekawie, ale boję się, że powstanie z tego akcja w stylu 'nawracanie złego Marcela' i w rezultacie powstanie dobry Marcel, bo FNiN go ucywilizują. To by było zbyt nierzeczywiste, tak moim zdaniem. W sumie sama nie wiem
    "Bar Najlepsze Żeberka Hargi w pobliżu portu prawdopodobnie nie zalicza się do najlepszych lokali miasta. Obsługuje klientów, którzy preferują ilość nad jakość i rozbijają stoły, jeśli jej nie dostaną. Nie szukają potraw wyszukanych czy egzotycznych, ale wolą dania konwencjonalne, jak embriony ptaków nielotów, mielone organy w powłoce jelit, plastry ciała świń czy bulwy bylin przypalane w zwierzęcym tłuszczu; w ich gwarze określa się je jako jajka, kiełbasę, bekon i frytki."

Zagorzały Fan FNiN Awatar Patryx
    30

Sam nie wiem jak jest u mnie z tym nie zdaniem bo (chwaląc się) chodzę do bardzo dobrej szkoły i chyba jeszcze sie nie zdarzyło zeby ktoś nie zdał Myślę, że w niektórych szkołach dyr wybiera do której klasy sie idzie, w innych zostaje sie w tej samej, a jeszcze w innej uczeń sobie wybiera Tak czy inaczej jeśli by sie okazało że Marcel jest w "a" to by było tak jakby trochę... "realniej"? trudno mi znaleźć ospowiednie słowo. Początek trzeciej klasy, pani Jola mówi: Powitajcie nowego ucznia, Marcela. Chodził on do trzeciej "a", niestety nie zdał do nastepnej klasy itd. itp. Nie umiem sie wczuc w jej styl mówienia, ale napewno tak by było lepiej niż jakby powiedziała:chodził on do trzeciej "b", ale pan dyrektor przeniósł go do trzeciej "a". Bardziej by to wyglądało jakby tak sie stało tylko po to żeby dac go do klasy FNiN, pomimo tego że i tak dopiero wtedy p. Kosik by wybrał poprzednią klasę Marcela. Rozumiecie czy zbyt nielogicznie?
    Ostatnio edytowane przez Patryx ; 16-08-09 o 15:31

Lunatyk Awatar Drago
    33

Jak ja chodziłem do gimnazjum to do mojej klasy z osób które nie zdały, trafiały osoby z "innych literki"...
    A co do tego żeby dać Marcela do klasy FNiN, to jak dla mnie zbyt prowokacyjne. Na pewno było by ciekawie, ale jakoś ciężko sobie wyobrazić co FNiN z nim zrobią, bo:
    Cytat Zamieszczone przez Jasti Zobacz posta
    A jeśli nawet to... z jednej strony mogłoby być ciekawie, ale boję się, że powstanie z tego akcja w stylu 'nawracanie złego Marcela' i w rezultacie powstanie dobry Marcel, bo FNiN go ucywilizują. To by było zbyt nierzeczywiste, tak moim zdaniem. W sumie sama nie wiem
    To by było przegięcie.
    A co innego zrobią? Będą ciągle dawać mu nauczki za złe zachowanie?
    Innych opcji nie ma.
    Raczej jeśli nie zda i nie wywalą go ze szkoły, to pewnie wyląduje w klasie "b" i oni będą mieli z nim problem- ale to tylko moja opinia...
    Prędko się nie dowiemy co się zdarzy, przecież 7 część to będą same ferie, a jeszcze zostaną 4 miesiące do wakacji i same wakacje(u FNiN)- to kolejna książka albo i dwie, więc trochę czasu się jeszcze z ta myślą pomęczymy...
    O ile pan Kosik nie zakończy do tego momentu serii
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Kosik, Vertical
    A tak naprawdę, otrzymać po śmierci Łaskę Jasności może tylko człowiek doskonale niewierzący, bo tylko jego prawe uczynki płyną ze szlachetnych, bezinteresownych pobudek, a nie ze strachu przed strąceniem w Wieczny Mrok.

+ Odpowiedz w tym wątku
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów