wg mnie zdecydowanie Felix. Jest najbardziej wyidealizowanym bohaterem.
wg mnie zdecydowanie Felix. Jest najbardziej wyidealizowanym bohaterem.
"Poezjê pisze siê ³zami, powie¶æ krwi±, a historiê rozczarowaniem." Carl Ruiz Zafón
Wydaje mi siê, ¿e Felix... Jest jakby najg³ówniejszym bohaterem(nie mam pojêcia jak wygl±da Ja¶
)
Ja te¿ my¶lê, ¿e Felix, ale Jasie (Jasiowie?) kojarz± mi siê z blondynami. A sk±d pomys³, i¿ Felix jest "najg³ówniejszym" bohaterem?![]()
bo on zawsze ratuje wszystkich z opresji, jest najm±drzejszy, najbardziej pomys³owy i co tylko naj mo¿na sobie jeszcze wyobraziæ
my¶lê, ¿e czytaj±c FNiN bardzo ³atwo zauwa¿yæ ta "faworyzacjê".
"Poezjê pisze siê ³zami, powie¶æ krwi±, a historiê rozczarowaniem." Carl Ruiz Zafón
To oczywiste, ¿e Felix jest jakby najwa¿niejszy z FNiN. Wystarczy spojrzeæ na tytu³. I ja równie¿ s±dzê, ¿e Ja¶ by³ wzorem Felixa.
Historie nigdy nie maj± koñca, chocia¿ ksi±¿ki nam to sugeruj±. One nie koñcz± siê na ostatniej stronie ani nie zaczynaj± na pierwszej.
Felix jest "najg³ówniejszy"... To widaæ, na pocz±tku ksi±¿ki to ON poznaje Neta i Nikê, nie odwrotnieJe¶li s± opisane losy tylko jednego bohatera to najczê¶ciej jest to Felix, najczê¶ciej to Felix idzie na spotkanie z przyjació³mi, gdy siê rozstaj± najczê¶ciej s± opisane losy Felixa i jego powrót do domu
Gdy kto¶ le¿y w ³ó¿ku i nad czym¶ my¶li to bardzo prawdopodobne, ¿e to w³a¶nie Felix, to rodziców Felixa znamy najbardziej i z rodzicami Felixa jest najwiêcej zwi±zanych w±tków
![]()
Ostatnio edytowane przez Zegarmistrz ; 08-01-09 o 22:24
Ta faworyzacja jest delikatna... Niezauwa¿alna wrêcz. Zreszt± wielu i tak woli Neta lub Nikê.
Jasiu ma obecnie 12 lat (zdjêcie sprzed dwóch lat):
Hmm... No ale w koñcu dedyk jest dla Jasia. Wielu autorów umieszcza bliskich w ksi±¿kach.(czasem nawet nieswiadomie).
Ostatnio edytowane przez Procesor ; 09-01-09 o 13:25
Blondyn, nie da siê ukryæ. Felix to Ja¶, a Ja¶ to Felix. Prawie jak dwie krople wody.
Co do tego, ¿e Felix jest faworyzowany... Popieram. Bynajmniej nie jest to wada. To o jego rodzinie wiemy najwiêcej i to od opisu jego prze¿yæ zaczê³o siê GNL. Tak jak Zeg ju¿ wcze¶niej powiedzia³, nic dodaæ nic uj±æ.
Ka¿d± sprawê mo¿na rozwi±zaæ w trojaki sposób: dobrze, ¼le i po mojemu.
Fear leads to anger; anger leads to hate; hate leads to suffering. - Yoda
"Cudzej pizzy siê nie ze¿era!"
~Buka
Popieram, Ja¶ to Felix, a moje argumenty zgadzaj± siê z waszymi.
A co do g³ównobohaterowo¶ci Felixa, to wystarczy spojrzeæ na ok³adki:
- To Felix trzyma Kryszta³owe Serce
- To Felix jest zawsze w centrum ok³adki.
- itp.
No i inne argumenty podane przez was(poznanie, itd.).
Ostatnio edytowane przez Jasti ; 09-01-09 o 18:59 Powód: ort, literówka
Drago, nieprawda! A na PS?
Aktualnie 1 u¿ytkownik(ów) przegl±da ten w±tek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 go¶ci)